Týden sice proprší, víkend ale prozáří sluneční paprsky

Dagmar Honsová, Meteopress
12. 4. 2010 10:04
Teploty na konci týdne vyšplhají až na 17 °C

Praha - Letošní jarní počasí už sice několik slunečných a teplých dnů nabídlo, většinou ale připadly na pracovní týden, zatímco na dny volna se zatáhlo a ochladilo.

Ukázkovým příkladem může být i uplynulý víkend, kdy se v neděli průměrné denní teploty pohybovaly na teplotách typických pro polovinu března.

Na většině území jsme se navíc setkávali se srážkami, které přechodně přecházely od středních poloh ve sněžení.

Tento týden přinese velkou oblačnost, déšť a podprůměrné teploty v jeho počátku a víkend už bude slunečný s teplotami až na 17 °C.

Předpověď počasí
Autor fotografie: Aktuálně.cz

V pondělí bude zataženo až oblačno, na většině území s deštěm nebo přeháňkami, na horách sněhovými. Odpolední teploty se zastaví v intervalu 7 až 11 °C, v 1000 m na horách kolem 1 °C.

V horských oblastech bude foukat severovýchodní vítr s nárazy kolem 15 m/s - místy se tak budou tvořit sněhové jazyky.

Také úterý bude ve znamení velké oblačnosti, na většině území s deštěm a přeháňkami, v horských oblastech se sněžením. Ranní teploty klesnou na 6 až 2 °C, denní se zastaví na 8 až 12 °C.

Středeční a čtvrteční nejnižší ranní teploty budou klesat k 6 až 2 °C, odpolední se zastaví na 10 až 14 °C. Obloha ale bude i nadále zůstávat zatažená až oblačná, na většině území s deštěm nebo přeháňkami, které budou na vrcholcích hor sněhové.

Během pátečního dne bude docházet k ubývání oblačnosti, dešťové přeháňky se budou vyskytovat pouze ojediněle. Odpolední teploty se zastaví na 12 až 16 °C.

Víkend bude ve znamení polojasné až oblačné oblohy, ojediněle s přeháňkami. Denní teploty se zastaví v intervalu 13 až 17 °C.

 

Právě se děje

Další zprávy