Silvestrovské oslavy proprší, silnice jsou sjízdné

ČTK ČTK, Zpravodajská směna
31. 12. 2009 13:00
Teploty posledního dne v roce budou jemně nad nulou
ilustrační foto
ilustrační foto | Foto: Reuters

Praha - Deštníky, pláštěnky a gumové holínky jsou asi nejvhodnější výbavou pro lidi, kteří vyrazí slavit letošního Silvestra do ulic. V českých městech bude dnes zataženo až oblačno a hlášený je déšť nebo déšť se sněhem.

V Praze, kde se organizované oslavy chystají pouze na Staroměstském náměstí, má být podle předpovědi meteorologů zataženo s deštěm nebo s přeháňkami. Na zimní poměry je ovšem relativně teplo. Hlášeny jsou teploty od tří do sedmi stupňů.

Obdobná předpověď platí i pro Brno, kde je oblačno až zataženo a hlášeny jsou občasné dešťové přeháňky. Teploty se mají stejně jako v Praze pohybovat od tří do sedmi stupňů.

Podobně nevlídná silvestrovská noc čeká zřejmě Ostravu, kde je také oblačno s deštěm. V Plzni je od tří do šesti stupňů. Zataženo je i v Chebu a Olomouci, ale pršet by zde nemělo.

Nijak vlídné počasí ovšem nečeká ani zájemce o oslavy na horách. I když díky umělému sněhu se může téměř všude lyžovat, prší nebo padá déšť se sněhem. Teploty se v 1000 metrech pohybují kolem jednoho stupně Celsia, na Šumavě až pěti.

Silnice jsou sjízdné

 

Dopolední situace na hlavních tazích v zemi byla uspokojivá. Silnice byly většinou holé a mokré, místy je pokrývaly zbytky rozbředlého sněhu, který občas namrzal.

 

Silničáři upozorňují na sjízdnost silnic nižších tříd, kde je vrstva tajícího sněhu výrazně vyšší. V horských oblastech komplikuje řízení mlha, která snižuje viditelnost.     

 

Právě se děje

Další zprávy