Nejteplejší konec prázdnin za 3 roky. Přeruší ho bouře

Dagmar Honsová, Meteopress
19. 8. 2009 11:10
V pátek bude 32 °C, sobota proprší, mohou příjít přívalové deště s kroupami

Praha - Česko má před sebou nejteplejší závěr prázdnin za poslední tři roky. Nejteplejší den, který do konce prázdnin zažijeme, přijde už za dva dny. V pátek by měly teploty vystoupit na 28 až 32 stupňů Celsia. 

Počasí ve střední Evropě leží v oblasti vysokého tlaku vzduchu, která se jen pozvolna přesouvá do Evropy severovýchodní a až do čtvrtka přinese jasnou až polojasnou oblohu.

Teplé jižní proudění vynese dnešní odpolední teploty na 28 °C, ve čtvrtek se odpolední teploty zastaví v intervalu 27 až 31 °C a v pátek dokonce na zmíněných 28 až 32 °C.

Bouře, vítr, kroupy

Během pátečního večera začne počasí u nás ovlivňovat studená fronta, která bude přecházet přes Česko od západu. Na frontě se mohou tvořit bouřky doprovázené přívalovým deštěm o intenzitě až 30 mm, krupobitím a silným nárazovým větrem o rychlosti kolem 100 km/h.

Foto: Aktuálně.cz

Komerční tip: Leťte na dovolenou do slunné Itálie!

    V sobotu se pak ochladí až o 10 °C, odpolední teploty se zastaví na 19 až 23 °C. Obloha bude zatažená až oblačná, na většině území s deštěm, přeháňkami a zejména na Moravě a ve Slezsku místy s bouřkami.

    Návrat k létu

    V neděli už bude opět převážně slunečno beze srážek a odpolední teploty se zastaví na letních hodnotách.

    Prozatím to také vypadá, že i poslední pracovní prázdninový týden bude ve znamení skoro jasné až  polojasné oblohy a v úterý se můžeme těšit na odpolední teploty v intervalu 26 až 30 °C.

    Máme tak před sebou nejteplejší závěr prázdnin za poslední 3 roky.

    Foto: Aktuálně.cz
    Blog meteoroložky Dagmar Honsové na Aktuálně.cz

     

                                          
     


         

     

    Právě se děje

    Další zprávy