Sbohem, horké léto, s novým týdnem přijdou bouře

Dagmar Honsová, Meteopress
9. 8. 2009 15:00
V pondělí bude zpočátku dne ještě oblačno až polojasno, na západě území bude další oblačnost přibývat už během dopoledne
Foto: Reuters

Praha - Slunečné počasí posledních dnů, kdy se délka slunečního svitu během dne pohybovala až na 12 hodinách, ukončí během pondělí přechod zvlněné studené fronty od západu.

V pondělí bude zpočátku dne ještě oblačno až polojasno, na západě území bude další oblačnost přibývat už během dopoledne. Postupně v Čechách očekáváme až zataženo s deštěm a místy bouřkami. Srážkové úhrny se budou v bouřkách pohybovat až na 20 mm, ojediněle se v bouřkách také může vyskytnout krupobití. Vítr bude v bouřkách zesilovat na rychlost v nárazech na 15 m/s.

Na Moravě a ve Slezsku bude ještě během pondělí převážně oblačno až polojasno a srážky sem postoupí až během noci na úterý. Na západě území se pondělní odpolední teploty zastaví do 22 °C, na zbytku území vystoupí na 24 až 28 °C.

V úterý bude oblačno až polojasno, na východě zpočátku dne zataženo s občasným deštěm. Odpolední teploty se zastaví na 20 až 24 °C. Také středa bude ve znamení oblačné až polojasné oblohy, pouze ojediněle s přeháňkami. Odpolední teploty se zastaví na 21 až 25 °C.

Oblačnosti začne opět přibývat ve čtvrtek - to očekáváme převážně velkou oblačnost, na většině území s přeháňkami. Odpolední teploty se zastaví na 19 až 23 °C. Také vítr bude zesilovat na čerstvý o rychlosti 4 až 8 m/s, v nárazech na 15 m/s.

Závěr týdne přinese opět slunečnou oblohu a odpolední teploty porostou na 26 °C.

 

 

Právě se děje

Další zprávy