Kauza Nagyová: Další prohlídka v Pařížské

Karel Hrubeš Karel Hrubeš
Aktualizováno 26. 2. 2014 10:12
Protimafiánský útvar podruhé v krátkém sledu navštívil vyhlášenou pražskou třídu.
Jana Nečasová (dříve Nagyová)
Jana Nečasová (dříve Nagyová) | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Detektivové Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu navštívili další luxusní butik v Pařížské ulici, pražské třídě vyhlášené obchody s luxusním zbožím. Pokračují tak v hledání důkazů ke kauze někdejší premiérovy sekretářky Jany Nagyové.

Zásah v Pařížské ulici potvrdila deníku Aktuálně.cz mluvčí ÚOOZ Iva Knolová. "Provádíme tam úkony trestního řízení," uvedla, avšak blíže odmítla akci popsat. "K detailům se momentálně nebudeme vyjadřovat," uvedla Knolová.

"Nevím, v jakém butiku ÚOOZ zasahoval, ale nebudeme poskytovat bližší komentář," řekl Aktuálně.cz olomoucký vrchní žalobce Ivo Ištvan, který případ vede.

O něco sdílnější byl jeho náměstek Pavel Komár. "Ano, má to souvislost s kauzou Nagyová," potvrdil návladní.

Deník Aktuálně.cz se v úterý dovolal přímo do prodejny, v níž detektivové pracovali. Obsluha jejich návštěvu nepopřela, odmítla však  návštěvu policistů z ÚOOZ komentovat. "Nemohu poskytovat žádné informace, zavolejte zítra, až tady bude manažer butiku," uvedla prodavačka.

Ani dnes (ve středu) však vedoucí prodejny nebyl k zastižení. "Manažer je na jednání a k události, na kterou se ptáte, nemůžeme poskytovat žádné informace," řekla prodavačka. Návštěvu policie však nepopřela. "Já neříkám, že to není pravda, ale nebudu se k tomu vyjadřovat".

Minulý týden vyšlo najevo, že policie v buticích v Pařížské ulici hledá účtenky od luxusního zboží v řádu milionů korun, které nalezla při domovní prohlídce u Jany Nagyové.

Nejprve detektivové navštívili butik Cartier, odkud pocházely některé zabavené šperky.

 

Právě se děje

Další zprávy