Šmírovali Radku Nečasovou takzvaně "na kufr"?

Jan Gazdík Jan Gazdík
19. 6. 2013 11:00
Aféra Nagyová dehonestuje vojenské zpravodajství víc, než se dosud zdálo
Šéf ÚOOZ Robert Šlachta je na svůj tým pyšný: Pokořili vojenské zpravodajce.
Šéf ÚOOZ Robert Šlachta je na svůj tým pyšný: Pokořili vojenské zpravodajce. | Foto: Vojtěch Marek

Praha - Skandál kolem vojenského zpravodajství, jehož špioni sledovali nezákonně manželku expremiéra Petra Nečase, dehonestuje tuto službu víc, než se dosud zdálo.

Píše o tom ve svém aktuálním vydání deník Insider. Připomíná, že celý problém spočívá v tom, že lidé z kontrarozvědné části vojenského zpravodajství, ti, kteří ho mají chránit před sledováním, odposlechy či infiltrací cizích agentů, se nechali sami sledovat a odposlouchávat, aniž by si něčeho všimli.

"Jsme prostě šikovní," komentuje to s postřehnutelnou hrdostí v hlase šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robert Šlachta, jehož detektivové se dostali vojenským zpravodajcům na kobylku.

Zpravodajským analytikům či bývalým šéfům zpravodajských služeb není ovšem ani trochu do smíchu. Například Karel Randák (někdejší šéf zahraniční rozvědky) nepřičítá úspěch zátahu ani tak šikovnosti detektivů, jako spíše namyšlenosti a hlouposti lidí, kteří Radku Nečasovou sledovali...

Přečtěte si celý rozbor Jana Gazdíka v placeném deníku Insider: Jak se protimafiánskému útvaru podařilo sledovat sledující?

 

 

Právě se děje

Další zprávy