Hrdlička, u něhož policie začala, se vrátil do Česka

Radek Nohl Radek Nohl
17. 6. 2013 16:04
Zákulisní hráč byl v době, kdy policie zatkla Janu Nagyovou a spol., v zahraničí
Tomáš Hrdlička.
Tomáš Hrdlička. | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Vlivný člen pražské ODS Tomáš Hrdlička, u něhož začalo vyšetřování kauzy, které minulý týden vyústilo v zatčení Jany Nagyové s exposlanci či pracovníky Vojenského zpravodajství, se vrátil do Čech.

Hrdlička v době, kdy se vyšetřovatelé z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu pustili do své největší akce v historii, trávil volno v Chorvatsku.

V SMS zprávě Hrdlička deníku Aktuálně.cz potvrdil, že se do Čech vrátil. V chorvatském Zadaru ale dál zůstává pražský podnikatel Roman Janoušek.

O něj a lobbistu Ivo Rittiga se policisté také zajímají. Během razie, která se minulý týden uskutečnila, navštívili i sídla firem a jejich domy. A odnesli si odtud plné pytle s důkazy.

Vyšetřování začalo u lobbistů

Podle policejního usnesení začali vyšetřovatelé Janouška, Rittiga, Hrdličku, Jiřího Tomana, vlivného úředníka pražského magistrátu z éry Pavla Béma a exnáměstka vrchního státního zástupce Libora Grygárka prověřovat kvůli podezření na praní špinavých peněz a sjednávání výhod při veřejných zakázkách.

Nikdo z nich ale obviněn nebyl. Zda si policie pozve někoho z nich k výslechu, se rozhodne v nejbližší době. Janouškův obhájce Vít Široký tvrdí, že jeho klienta zatím nikdo k výslechu nepozval. 

Server iDNES.cz v pondělí uvedl, že Hrdlička minulý týden poslal SMS zprávu šéfovi poslanců ODS Marku Bendovi, který je označován za spojence premiéra Petra Nečase a pražského exprimátora Bohuslava Svobody.

Hrdlička ve zprávě uvádí, že zbaví ODS podezřelých kriminálníků, obviněných či obžalovaných osob.

"Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí. Vůbec nevadí, že půlka Úřadu vlády a bývalé vedení pražské ODS, respektive magistrátu, jsou zatím neodsouzení zločinci," citoval iDNES.cz z Hrdličkovy SMS zprávy.

Co říkáte na kauzu Jany Nagyové a spol.? Staňte se fanouškem mé stránky na Facebooku a své názory pište zde.

 

Právě se děje

Další zprávy