Policie z bytu Janouška odnesla peníze, dokumenty i CD

Radek Nohl Radek Nohl
14. 6. 2013 14:37
Vlivný pražský podnikatel je v Chorvatsku. U zásahu byl jeho advokát
Ivo Rittig, Roman Janoušek, Jana Nagyová.
Ivo Rittig, Roman Janoušek, Jana Nagyová. | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Vyšetřovatelé z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu si z firmy a bytu vlivného podnikatele Romana Janouška odnesli řadu dokumentů, CD a také hotovost.

Z obou míst odešli až v nočních hodinách, řekl deníku Aktuálně.cz Janouškův obhájce Vít Široký. Stalo se tak při zásahu na české politické a podnikatelské špičky, který propukl v noci na čtvrtek.

"Končili hodně pozdě v noci. Celý soupis zadržených věcí budu mít dnes (pátek - pozn. red.) odpoledne, ale vím, že si odnesli listinné důkazy, CD a také hotovost z trezoru jeho bytu. Šlo o zhruba 100 až 150 tisíc korun," prohlásil Široký.

Policie už oznámila, že během rozsáhlé razie zajistila 100 až 150 milionů korun a desítky kilogramů zlata, které byly uloženy i ve schránkách Komerční banky. Široký ale nevěděl, zda i tyto peníze byly jeho klienta.

Janoušek je v současné době v Chorvatsku, kde je rovněž další podnikatel Ivo Rittig a zákulisní hráč pražské ODS Tomáš Hrdlička.

"Naposledy jsme se viděli v pondělí. Kdy se vrátí do Čech, nevím. Začnu se po něm shánět, pokud ho policie pozve k výslechu," dodal Široký.

Po policejní akci bylo obviněno sedm osob. Je mezi nimi i Jana Nagyová, nejbližší spolupracovnice a pravá ruka Petra Nečase, poslanec Petr Tluchoř nebo někdejší šéf vojenských zpravodajců Ondrej Páleník.

Je odjezd vlivných podnikatelů do zahraničí náhoda? Staňte se fanouškem mé stránky na Facebooku a své názory pište zde.

 

Právě se děje

Další zprávy