Další válka, Kubice si vyšlápl na protimafiánský útvar

Insider
24. 9. 2012 7:42
Ministerská kontrola zjistila, že podřízení Roberta Šlachty zneužívali služební vozy
Ministr vnitra Jan Kubice.
Ministr vnitra Jan Kubice. | Foto: Ludvík Hradilek

Insider - Po vleklém sporu s Petrem Lessym se ministerstvo vnitra v čele s Janem Kubicem ocitlo v otevřené válce s dalším vysoce postaveným policejním funkcionářem.

Pondělní vydání deníku Insider píše, že Kubice je na kordy se šéfem elitního protimafiánského útvaru Robertem Šlachtou. Rozbuškou v ne právě idylickém, ale navenek doposud korektním vztahu se stala nedávno dokončená ministerská kontrola na Šlachtově útvaru, která prokázala zneužívání služebních aut.

Insider zjistil, že ministrovi kontroloři prověřili zhruba deset specializovaných útvarů či krajských policejních správ a nejhůře dopadli Šlachtovi lidé. Závěry kontroly zní: vaši lidé jezdí na dovolené služebními auty a není to náhodný exces, ale systém.

Šlachta se brání a podle Insideru si bere výsledky kontroly osobně. Tvrdí, že po něm ministr jde, což podle jeho názoru ohrožuje boj proti mafiím. Ministerstvo vnitra takovou interpretaci odmítá a výsledky kontroly předalo policejnímu prezidentovi, do jehož pravomoce Šlachta spadá. Míč je tedy teď na straně Martina Červíčka, připomíná Insider.

Foto: Jiří Kropáček

Čtěte v pondělí další podrobnosti v placeném deníku Insider: Co zjistila kontrola ministra Kubiceho v protimafiánském útvaru?

 

Právě se děje

Další zprávy