Exministr Besser koupil nemovitost. Dům za 9 milionů

Aktuálně.cz Aktuálně.cz
29. 2. 2012 18:11
Ve svém středečním vydání o tom informuje deník Insider
Jiří Besser nejprve mluvil o inkvizici, pak rétoriku zmírnil.
Jiří Besser nejprve mluvil o inkvizici, pak rétoriku zmírnil. | Foto: Jan Langer

Praha - Někdejší ministr kultury a poslanec TOP 09 Jiří Besser, který musel rezignovat na místo ve vládě kvůli nepřiznané firmě vlastnící apartmán na Floridě, koupil se svou manželkou Blankou Kosinovou v závěru roku 2011 dům i s vybavením za 9,1 milionu korun.

Informoval o tom ve svém středečním vydání deník Insider s tím, že informace pocházejí z Besserova majetkového přiznání za uplynulý rok.

Besser v něm píše, že o zápis své nové nemovitosti do katastru požádal 28. prosince, tedy dvanáct dní poté, co podal ministerskou rezignaci.

Podle Insideru stál Bessera dům v Berouně 7,8 milionu korun a na dalších 1,3 milionu korun přišlo vybavení. Vedle toho pak uvádí, že část pořizovací ceny hradí z hypotéky u společnosti UniCredit Bank. Ta činí 4 miliony korun.

Jako příjmy za rok 2011 přitom exministr Besser uvedl prodej obrazu za 850 tisíc korun a účet z ukončeného kapitálového životního pojištění. Díky němu na Besserův účet přibylo 850 tisíc korun. Jako svatební dar pak vykázal 300 tisíc korun.

Při odečtu příjmů tak stále zbývá někdejšímu členovi vlády vysvětlit, odkud vzal 3,1 milionu korun.

O tom se původně Besser odmítl s deníkem Insider bavit. „A vám je do toho co! Vy jste nějaká inkvizice?" zlobil se politik.
Později ale přiznal, že dům platí i z peněz manželky, která podle Bessera prodává třetinu domu v Praze. „Také jsem měl nějaké peníze na kontech, které jsem měl přiznané," dodal exministr.

Další podrobnosti o majetkových poměrech Jiřího Bessera čtěte v deníku Insider - zde.

 

Právě se děje

Další zprávy