U Dobeše na dopravě si budují zázemí bývalí špioni

Aktuálně.cz Aktuálně.cz
15. 2. 2012 17:18
Nová místa našlo podle deníku Insider hned několik bývalých elitních policistů
Špion - ilustrační foto
Špion - ilustrační foto | Foto: Reuters

Praha - Na ministerstvu dopravy a v jím řízených organizacích našlo v posledních letech řídící místa hned několik bývalých elitních policistů či agentů BIS.

Deník Insider ve středečním vydání píše, že ministerstvo dopravy, České dráhy či Správa železniční a dopravní cesty zvlášť přitahují někdejší detektivy protikorupční služby.

Tak například zástupcem ředitele odboru bezpečnosti na ministerstvu je Josef Chodora, dříve příslušník protikorupční jednotky. Jeho bývalí kolegové z policie Václav Kokeš a Petr Brázda figurují na seznamu vedoucích zaměstnanců Správy železniční a dopravní cesty.

Drážní hasičskou záchranku v Praze řídí expolicista a pozdější pracovník tajné služby Luděk Eichler, jinak také "oblíbenec" někdejšího agenta a vězně Vladimíra Hučína, kterého za BIS vyslýchal.

A do výčtu - majetek Českých drah v Praze spravuje Jan Skalický, rovněž bývalý policista z protikorupční služby.

Všichni navíc svou práci získali díky svému předchozímu angažmá. "Jejich zkušenosti z předchozích působišť jsou pochopitelně značnou výhodou," uvedl pro Insider mluvčí SŽDC Pavel Halla.

Insider dále připomíná, že resort dopravy spadá od voleb v roce 2010 podle koaliční dohody politikům z Věcí veřejných, jejichž lídr Vít Bárta do politiky přišel z rodinné bezpečnostní agentury ABL.

Podrobnosti naleznete v deníku Insider - zde.

 

Právě se děje

Další zprávy