Dobeš: Seminární práci své podřízené jsem nepsal

Veronika Lehovcová Suchá Veronika Lehovcová Suchá
17. 2. 2011 16:08
Kvůli úniku informací o odměnách podal ministr školství trestní oznámení
Foto: Jan Langer

Praha - Ministr školství Josef Dobeš popřel, že by ředitelce svého kabinetu sepsal seminární práci na téma "veřejné vystupování Josefa Dobeše".

Práci prý pouze autorizoval a udělal do ní pět nebo šest poznámek.

"Práci jsem si stáhl, napsal jsem své připomínky a odeslal," řekl Dobeš na tiskové konferenci.  "Vzhledem k vytíženosti ministra jsou podobná obvinění bezpředmětná."

S informací, že Dobeš ředitelce svého kabinetu Janě Machálkové sepsal seminární práci, přišel deník Mladá fronta DNES.

Machálková studuje komunikaci na Univerzitě Jana Ámose Komenského v Praze. Na tiskovou konferenci přes avízo nakonec nedorazila.

"Práce neobsahuje žádné prvky, na základě kterých by bylo možné pochybovat o autorství. Pokud je práce konzultována, případně autorizována, vybranou osobností, pak je to vítáno, ale není to podmínkou," uvedl vedoucí katedry masové a sociální komunikace UJAK Radek Mezulánik.

Dobeš podává trestní oznámení

Média se Machálkovou začala zajímat poté, co vyšlo najevo, že loni v prosinci dostala ke svému platu odměnu přes sto tisíc korun. Dobeš odměnu považuje za adekvátní, vadí mu ale, že se informace o odměnách Machálkové a dalších lidí z úřadu dostaly na veřejnost.

"Podal jsem kvůli úniku informací trestní oznámení na neznámého pachatele," řekl Dobeš. Za odměny koncem loňského roku utratil Dobešův resort celkem 3,9 milionu korun. Peníze zůstaly v úřadě kvůli výraznému propouštění.

Nadstandardní odměny měli vedle Machálkové dostat například i Dobešův mluvčí Václav Koukolíček nebo ředitelka odboru komunikace Lucie Kubovičová.

 

Právě se děje

Další zprávy