Nová fakta o Aničce: Obviněný musí mít skryté příjmy

Sabina Slonková
23. 1. 2011 10:40
Nepracuje, vykrádá chatky, ale standard rodiny je vysoko
Hlavní podezřelý Otakar Tomek. Kde bral peníze?
Hlavní podezřelý Otakar Tomek. Kde bral peníze? | Foto: Domácí

Praha - Ačkoli hlavní podezřelý v případu ztracené Anny Janatkové Otakar T. nikdy pořádně nepracoval a sám tvrdí, že peníze na živobytí získává z vykrádání chatek v zahrádkářských koloniích, něco tady nehraje.

Životní náklady jeho i jeho rodiny v Mostě totiž pouhé zisky z prodeje kradeného zboží rozhodně nemohou pokrýt.

Rodina bydlí na mosteckém sídlišti v panelákovém bytě, kde platí tisícový nájem. Jezdí autem. Rodinný rozpočet navíc notně zatěžuje vysoký třicetitisícový nájem za bistro v samotném centru Mostu, které si pronajala družka Otakara T.

Jak se reportéři Aktuálně.cz přesvědčili přímo na místě, žádný velký obrat v něm nemůže být. V těsném sousedství jsou další podniky s lepšími cenami, a jejich provozovatelé tvrdí, že v bistru Otakarovy družky skutečně velký provoz není.

Momentálně za sklem dveří visí cedulka „Dnes z provozních důvodu zavřeno."

„Ta už je tam dlouho, ona zavřela už před svátky," potvrdil jeden ze zaměstnanců sousedního podniku.

... a za sklem cedulka, že je zavřeno.
... a za sklem cedulka, že je zavřeno. | Foto: Ludvík Hradilek

Obleky a drahá kosmetika

Když reportéři Aktuálně.cz mluvili s družkou Otakara T., bylo zřejmé, že rodina chodí dobře oblečená. Ostatně i sám podezřelý na výslechy nosil dobře padnoucí obleky, které střídal.

Potrpěl si také na kvalitní kosmetiku, při domovní prohlídce v mosteckém bytě se našly značkové parfémy.

Něco také musely stát i jeho pravidelné cesty autobusem do Prahy, kde přespával v doupěti v ďáblickém paneláku. Cena jízdenky Praha - Most se pohybuje kolem devadesáti korun bez místenky.

Krádeže v chatkách, které sám přiznává nebo mu je policie prokázala, mu mohly vynášet zisky v řádu stovek korun. Málokdy totiž objevil něco skutečně cenného, vesměs kradl vrtačky, kabely a podobně.

Vysvětlení finančních nejasností je v zásadě jen jedno: Otakar T. nebo jeho družka mají ještě nějaké jiné, skryté příjmy.

Ty se ale zatím odhalit nepodařilo. Faktem je, že podezřelému muži v posledních týdnech peníze došly.

Pokud si je obstarával ještě nějakou jinou trestnou činností než bylo vykrádání chatek, zjevně se obával v tom po svém prvním zatčení pokračovat. Muselo mu být jasné, že teď bude pod dohledem policie.

 

Právě se děje

Další zprávy