Obří ekozakázka za 115 miliard se odsouvá na podzim

Zpravodajská směna
12. 3. 2010 7:35
Vítěze rekordního státního tendru tak vyhlásí až nová vláda vzešlá z voleb
DOPITO
DOPITO | Foto: Ondřej Besperát

Praha - Kdo zvítězí v rekordním státním tendru na odstranění ekologických škod bude zřejmě jasné až na podzim.

Ministerstvo financí o několik měsíců posunulo termín uzávěrky, napsaly Hospodářské noviny.

"Červen je určitě passé. V úvahu připadá podzim, přesné datum sdělíme nejspíš v dubnu," řekl listu vrchní ředitel ministerstva financí Tomáš Uvíra.

Do tendru se původně přihlásilo šest zájemců. Poté, co ministerstvo tři vyřadilo, obrátili se odmítnutí na antimonopolní úřad. Ten už stížnosti jednoho zájemce, konsorcia PPF miliardáře Petra Kellnera, vyhověl.

Podle úředníka teď chce ministerstvo počkat na verdikt antimonopolního úřadu v případu dalších dvou vyřazených účastníků.

Do druhého kola ministerstvo financí původně pustilo jen společnosti Geosan Group, Marius Pedersen Engineering a Environmental services (dříve Karob).

Kromě PPF bylo původně vyloučeno konsorcium Deme Environmental Contractors a Dredging International a sdružení firem PD-Gruppe - Stavoprogres, které se skládá z P-D Industriegesellschaft a Stavoprogresu Brno.

Podle kuloárových informací je posunutí obří zakázky na podzim výsledkem politického kompromisu. Zatímco pravice tendr prosazuje, levice je proti. "Takhle budou mít politici čas rozhodnout se až po volbách," řekl deníku nejmenovaný zdroj.

 

Právě se děje

Další zprávy