Pitrův komplic je venku z vězení. Odseděl si půlku

Sabina Slonková, Markéta Chaloupská
15. 2. 2010 18:40
Pokud by Pitr nastoupil do vězení, tak už mohl být také venku
Tomáš Pitr
Tomáš Pitr | Foto: Ondřej Besperát, Aktuálně.cz

Praha - Podnikatel Miroslav Provod, který byl spolu s Tomášem Pitrem odsouzen na pět let za daňové úniky, je venku z vězení.

Za mřížemi si odpykal pouze polovinu trestu. Minulý týden ho podle zjištění Aktuálně.cz Obvodní soud pro Prahu 6 propustil na svobodu za dobré chování.

"Mohu povrdit, že už ve vězení není," řekla k tomu mluvčí Vězeňské služby Markéta Prunerová. "Byl podmínečně propuštěn z rozhodnutí soudu z propouštěcí věznice v pražské Ruzyni," doplnila.

Soud odsoudil v roce 2006 celkem čtyři podnikatele. Ve vězení ale seděl pouze Miroslav Provod. Pitr a Vratislav Romanovský, utekli z Česka. A Jiří Syrovátka se trestu vyhnul kvůli těžké nemoci.

Romanovský žil nějakou dobu v Austrálii, loni v říjnu ho ale zatkla německá policie ve Frankfurtu na letišti a v prosinci vydala do Česka. Mezitím ale pražský městský soud na základě jeho stížnosti trest zrušil a případem se bude soud zabývat znovu.

Uprchlý podnikatel Tomáš Pitr je s největší pravděpodobností ve Švýcarsku nebo Rakousku. Poslední zprávy mluví o tom, že čas od času si zajede i do rodného Česka.

 

 

Právě se děje

Další zprávy