V hotelu sociálních demokratů vydělávaly prostitutky

Martina Machová Sabina Slonková, Martina Machová
9. 2. 2010 10:20
K hotelu Corrado v Dubí má blízko zejména asistent předsedy ČSSD Jiřího Paroubka
Hotel Corrado v Dubí.
Hotel Corrado v Dubí. | Foto: Webové stránky hotelu Corrado

Teplice - Lídři sociální demokracie pořádali minimálně do roku 2008 své stranické akce, ale také soukromé oslavy v hotelu, kde se poskytovaly služby veřejného domu.

Hotel Corrado v Dubí, kde se něco takového dělo, stojí vzdálen několik minut od centra severočeských Teplic. Častým hostem tu byl mimo jiné lídr sociální demokracie v Ústeckém kraji Petr Benda.

Slavívá zde narozeniny a většinu stranických akcí zde také spolupořádal.

V minulosti tak podnik s pověstí pracoviště prostitutek navštívil i předseda strany Jiří Paroubek.

Fotografie, které má Aktuálně.cz k dispozici, dokládají, že tu byl na vánoční akci, pořádané pro členy krajského a okresních vedení v prosinci 2006. Své spolustraníky sem tehdy pozval právě Paroubkův asistent Petr Benda, jinak také kmotr předsedovy dcery.

Severočeští sociální demokraté se zde v minulých letech rovněž sešli při přípravě krajské konference, chystali tu i krajské volby.

A přítomnost prostitutek v hotelu potvrzují policejní záznamy, které deník Aktuálně.cz rovněž získal.

Lídr sociálních demokratů Paroubek nicméně trvá na tom, že o tom nevěděl.

"O tom nemám nejmenší tušení. Ten hotel ale není veřejný dům, je veřejně přístupný, a pokud tam chodí nějaké slečny, tak to říkáte vy. Pánové se slečnami chodí do různých hotelů a vyvozovat z toho nějaké souvislosti se sociální demokracií nelze," řekl Aktuálně.cz. 

 

Z hotelu do komisí za ČSSD

Teplické Corrado vlastní podle záznamů z katastru nemovitostí Václav Prokeš, s vedením podniku mu pomáhal jeho bratr Martin.

Oba pracují pro ČSSD.

Martin Prokeš je členem Okresního výkonného výboru ČSSD v Teplicích a sedí také v komisí rady kraje pro sport. Vlastník Corrada Václav Prokeš pak zastupuje sociální demokracii v komisi pro regionální rozvoj a cestovní ruch.

Oba bratři Prokešové jsou také přátelé Petra Bendy.

Tento politik se po květnových volbách nejspíš stane poslancem sněmovny, protože je zatím pětkou na kandidátce sociálních demokratů v Ústeckém kraji.

Václav Prokeš shodně s Paroubkem tvrdí, že o přítomnosti prostitutek ve svém podniku nemá ponětí. "Samozřejmě, že jsem o tom nevěděl, je to nesmysl nejhrubšího zrna. Corrado fungoval jako běžný hotel, možná jediný slušný v okolí," prohlásil Prokeš.

Co říká protokol

Záznamy místní policie, které má Aktuálně.cz k dispozici, hovoří ale zcela opačně a jsou zcela jednoznačné.

Vyplývá z nich, že policisté museli v Corradu v minulých letech často zasahovat. Opakovaně do tohoto hotelu vyjížděli  poté, co je kvůli prostitutkám volali přímo recepční.

Většinou šlo v těchto případech o to, že se zde buď prostitutky popraly, nebo okradly své zákazníky.

Vzal si na pokoj šlapku

Poslední záznam je z loňského června, kdy se v hotelu hlučně dohadovala prostitutka Alena S. s Kazachem Dmitriyem F.

"Spor na místě dořešila s výše jmenovanými hlídka policie," stojí v úředním záznamu z 8. června 2009.

O rok dříve zase recepční Corrada musela volat policii poté, co německý host nahlásil, že byl okraden prostitutkou Šárkou F. Stejný problém policie řešila u dalšího hosta hotelu.

"Vzal si na pokoj šlapku a ona ho okradla údajně o 2 500 Euro a kreditní karty. Uvedená šlapka se jmenovala Adriana J.," napsali poté strážníci do záznamu.

O tom, že v Corradu přesně vědí, koho mají za hotelové hosty, svědčí i telefonát z března 2007.

Policie k tomu napsala: "Recepční hotelu Corrado telefonicky oznámila, že tam zanechala šlapka, která u nich přespala, rodný list."

Komu patří Corrado

Ačkoli podle katastru nemovitostí patří Corrado Václavu Prokešovi, většina místních obeznámených se situací, na něž se  redakce Aktuálně.cz v okolí Dubí obrátila, spojuje hotel s Petrem Bendou.

Písemný důkaz pro to, že by byl v podniku majetkově zaangažován, ale není. A on sám to popírá: "Nikdy mi nepatřil a nepatří."

A proč právě do Corrada směřuje stranické akce? "Hotel byl vybrán proto, že má vyhovující prostory pro podobná setkání a je dobře dostupný," uvedl Benda poté, co si vyžádal otázky prostřednictvím sms.

Ať už Corrado patří komukoli spojenému s ČSSD, jisté je, že v minulosti strana podobné praktiky odsuzovala. A to například před rokem v příběhu jiného sociálního demokrata Miroslava Mrštiny, v jehož hotelu se rovněž provozovala prostituce.

"Lidé, kteří vlastní nevěstinec, by neměli být sociální demokraté," uvedl tehdy předseda ČSSD v České televizi.

V současné době má Corrado nájemce. "Je to asi rok, co jsem to pronajal," dodal Václav Prokeš.

  

 

Právě se děje

Další zprávy