Randák živě: Neumí se šéf ODS ovládat? Nemá být premiér

Simona Holecová, Sabina Slonková
3. 8. 2009 10:30
Hostem online rozhovoru Aktuálně.cz byl bývalý šéf rozvědky Karel Randák, který médiím poskytl fotky politických špiček z Itálie
Bývalý šéf rozvědky Karel Randák
Bývalý šéf rozvědky Karel Randák | Foto: Michal Žák

Praha - ODS čelí tvrdé kritice za snímky z dovolené Mirka Topolánka, na kterých je šéf občanských demokratů zachycen v Toskánsku ve společnosti vlivných lobbistů.

Sám Topolánek nechce vysvětlovat obsah fotografií, místo toho hledá, kdo na něj špehy poslal. Prstem ukázal na ČSSD, která si podle něj pořízení kompromitujících materiálů objednala u bývalého šéfa rozvědky Karla Randáka.

Mf Dnes minulý týden informovala, že právě Randák jí složku s fotkami z Monte Argentario poskytl.

Randák odmítá říct, od koho snímky dostal. Ani to, zda ví, kdo si je objednal. "Na rozdíl od novinářů své zdroje neprozrazuji," říká. Nepopírá, že snímky distribuuje s chutí: "Copak se nikdo nepozastaví nad obsahem těch fotek? Vždyť je to nechutné, celé tohle bratrstvo kočičí pracky," řekl. 

Kdo je Karel Randák?

Karel Randák je jednou z nejvýraznějších postav české polistopadové éry tajných služeb. Z civilní kontrarozvědky přešel na rozvědku a stal se jejím šéfem.

Proslul jako pragmatik, ale ti, kteří ho dobře znají, popisují i jisté dobrodružné sklony. Lze to ilustrovat na několika případech. Byl to osobně Randák, který vyrazil do Rakouska pro Tomáše Pitra, když hrozilo, že se nedostaví k výslechu. Šlo o nevídaný počin: není vůbec běžné, aby šéf tajné služby osobně vyrážel do terénu. Jindy si zas, protože si chtěl osobně dojít na Hrad pro povýšení, nechal narůst vousy a zamaskoval se. To aby si nezavřel dveře před cestami do terénu.

I když vždy zdůrazňoval politickou nezávislost, je jeho jméno spojováno se sociální demokracií. Lidé kolem Mirka Topolánka jsou přesvědčení, že to byl právě Randák, kdo stál za zatčením Topolánkova nejbližšího přítele Marka Dalíka. Policie si pro něj došla kvůli nikdy neprokázanému podezření, že se pokusil uplatit někdejšího unionistického poslance Zdeňka Kořistku.

Proč ho Topolánek nemá rád?

Krátce poté, co se ODS dostala k moci, byl Randák od rozvědky vyhozen (více si o tom přečtěte zde).

Do penze odcházel s nejvyšší možnou hodností a slušným renomé. O tom svědčí i fakt, že po jeho odchodu následovaly protesty. Zejména američtí partneři dávali najevo, že se jim vyhazov Randáka nelíbí.

Topolánek trval na svém. Má za to, že právě Randák stojí za kauzou Savoy. Ve zkratce: online deník Aktuálně.cz zveřejnil loni z kraje roku snímky z hotelu Savoy, které ilustrují, co se odehrávalo v zákulisí prezidentské volby - schůzky mezi lobbistou Miroslavem Šloufem a tajemníkem Hradu Jiřím Weiglem (o posledním vývoji v kauze Savoy čtěte zde).

Následně se rozjelo masivní policejní vyšetřování, které ovšem po roce a půl skončilo verdiktem: Pro angažmá Randáka není jediný důkaz.

Sám Randák říká, že je to právě on, kdo je už léta sledován a odposloucháván. Jak moc tajné služby v Česku sledují politiky? Jak je možné, že někdo přesně věděl, kde a kdy mají být v Itálii fotografové? Má veřejnost právo na podobné snímky, jaké Randák poskytl redakcím?

Přečtěte si odpovědi Karla Randáka na dotazy čtenářů Aktuálně.cz.

Odpovězeno: 03. 08. | 10:01Autor: ših

Otázka: Dobrý den,
Pane Randáku, co říkáte na názor, že spojení (ať je jakékoliv) lobbistů, šéfů největších polostátních koncernů a bývalých šéfů tajných služeb s našimi předními politiky může ohrozit budoucnost demokracie v Česku? Viz 30. léta minulého století v Německu...

Karel Randák: Nemyslím si, že by mělo ohrozit budoucnost demokracie,ale nepochybně by podobné aktivity měly dostat nějaký legislativní rámec.

Odpovězeno: 03. 08. | 10:04Autor: Opinion

Otázka: Dobrý den .
Propojení byznysu a politiky je celosvětový problém demokracie euro amerického typu . Volení představitelé jsou čím dál tím více ovládáni mocnými firmami . Kam si myslíte že tento vývoj dospěje . Budou v budoucnu společnost řídit už jen korporace ?
Děkuji

Karel Randák: Máte pravdu, že je to celosvětový vývoj. Na druhou stranu v zavedených demokraciích západního typu je to udržováno v určitých mantinelech, vnašich zemích se tyto mantinely zcela vytratily. Takže to může být skutečně ohrožení zcela demokratického systému.

Odpovězeno: 03. 08. | 10:05Autor: Blanka

Otázka: Vážený pane, nechal jste sledovat pana Topolánka a ne pana Paroubka. Věřím, že je možné, že nemáte žádné přímé instrukce od ČSSD.Ale možná máte již teď přislíbeno nějaké vysoké místo ve státní správě, když se Vám podaří ovlivnit volvy příznivě pro ČSSD. Ptát se Vás na nic nemusím. Je to jasné.

Karel Randák: Vážený pane, nenechal jsem sledovat pana Topolánka a nemám slíbeno žádné místo ve státní správě. Zmíněné fotografie, ač mi to nebudete věřit, se ke mně skutečně dostaly zprostředkovaně.

Odpovězeno: 03. 08. | 10:06Autor: ..

Otázka: Pane Randáku, je nešťastné, že to děláte touto formou - ale horší jem, že to asi už jinak nejde. Odhalte zákulisí kooperace firem ČEZ a J&T. Věnujte pozornost firmám ačinnosti někdejšího likvidátora firmy NERO, pana ing. Petra Šikoše, jeho vztahům k p. Romanovi a k šéfovi Východoslovenské energetik

Karel Randák: Máte pravdu, skutečně to dnes nelze dělat jinou formou. Souhlasím s Vámi, že je nešťastná a v každém případě děkuji za tip.

Odpovězeno: 03. 08. | 10:08Autor: Franta Jošt

Otázka: Myslíte si, že politická scéna využívá zpravodajských služeb proti svým politickým protivníkům? Jaký je Váš názor na současnou kauzu v čele s Topolánkem, který je jednou vyfocen nahý a jednou zas oblečený, ale s lobbisty. Má takto vypadat premiér , resp. nyní kandidát????

Karel Randák: Chceli být člověk premiérem, musí se dokázat vyrovnat se skutečností, že jeho soukromí bude zajímat potencionální voliče. Jesliže to pan Topolánek nedokáže a nedokáže si dát pozor na to, při jakých příležitostech může být nafocen, nemyslím si, že by měl usilovat o místo premiéra.

Odpovězeno: 03. 08. | 10:09Autor: jana

Otázka: pane randák, dobrý den, opravdu vás vůbec nemusím,ale to je jedno,špízl jste byl a to vás určitě neopustí,fakt by bylo lepší, kdyby jste si užíval někde na chatičce a už se na to vykašlal,co vy na to?

Karel Randák: Sice Vás neznám, ale určitě nejste se svým názorem jediný. Na tento názor máte jistě právo, těžko jím ovlivníte to, co já budu dělat.

Odpovězeno: 03. 08. | 10:11Autor: PERCIVAL

Otázka: Dobrý den, předpokládáte propojení uprchlých mafiánů Pitra, Krejčíře a jiných, se současnou politickou garniturou ODS? Určitě by se ke svému majetku bez politického vlivu nedostali, naznačte kdo by za nimi mohl stát.. Hodně štěstí v osobním životě a víc takových jako Vy.

Karel Randák: Lidé typu Pitra a Krejčíře nepochybně měli nebo mají vazby do politického prostředí. Nepředpokládám však, že by tyto kontakty sahaly až do těch politických špiček, které jsou na nejnovějších materiálech zachyceny.
Děkuji za podporu!

Odpovězeno: 03. 08. | 10:14Autor: Bláža

Otázka: Kam až může spadnout člověk vašeho postavení ? Nezdá se vám to jako ubohá msta za vyhazov ?
Topolánkovi se vůbec nedivím že na vás nechce reagovat !

Karel Randák: Na podobnou reakci jsem již mnohokrát odpovídal a nepřekvapuje mě. Problém podle mě představuje to, že lidé typu pana Topolánka, Langera a jiných si představují, že státní úředník, po odchodu ze své funkce a zařazení do běžné společnosti, bude nečinně přihlížet veškerým jejich praktikám bez toho, že by měl právo se k tomu vyjádřit.

Odpovězeno: 03. 08. | 10:15Autor: Mario66

Otázka: Pane Randaku , co byste rikal , kdyby nynejsi vedeni v cele s panem Fischrem vytvorila svoji partaj , lide by je zvolili a ods s cssd nedosahly ani 5 %

Karel Randák: Byl bych spokojen, i když je třeba vědět, že současná vláda byla vytvořena právě na základě dohody obou zmíněných stran.

Odpovězeno: 03. 08. | 10:17Autor: slv

Otázka: K dobrým mravům patří, aby informace měly k sobě připojen i zdroj. Měl byste buď ten zdroj zveřejnit nebo zmizet a nevyhřívat se na sluníčku české závistivosti.

Karel Randák: Nevím sice přesně o jakých dobrých mravech mluvíte, ale ve svém profesním životě jsem se naučil informační zdroje neprozrazovat. Člověk by měl umět vzít na sebe jistou zodpovědnot (vyhřívat se na sluníčku popularity, jak vy říkáte) a neohrožovat další lidi kolem sebe.

Odpovězeno: 03. 08. | 10:19Autor: vajc

Otázka: Dobry den p. Randaku, kdyby jste mel zhodnotit cislem od 1 do 10, pricemz 1 je nejlepsi a 10 nejhorsi, ceskou politickou scenu vs. uplatky, korupce, propleteni s "mafii", atd. jak by jste volil? A druha otazka, je mozne napsat jednoduse nejaky nastroj, jak tomu lze v realu opravdu celit? Dekuji.

Karel Randák: Těžká otázka. Nepochybně může být ještě hůř, takže dávám osmičku.
To skutečně možné jednoduše napsat není. První co mě napadá je funkční policie, státní zastupitelství, justice.

Odpovězeno: 03. 08. | 10:20Autor: saša

Otázka: Zdravím p. Randák Díky za tu odvahu. I když první byl deník AHA a pozornost médíí je upřena jen na Vás-záměrně.No nebude te to mít ted asi jednoduché,chlapcům jste šlápl na kuří oko.Je to asi vše složitější než se píše v médiích.

Karel Randák: Máte pravdu, že to složitější je, ale doufám, že to časem všechno vyjde najevo.

Odpovězeno: 03. 08. | 10:21Autor: Roman

Otázka: Po teto kauze jste nejen me utvrdil, ze jste byl propusten zcela opravnene z BISu.Docela Vas lituju a spis se ptam, jak je mozne, ze se nekdo s takou urovni stane sefem tohoto uradu. Ale to je zase ukazka jak mysli Paroubek a spol.

Karel Randák: Souhlasím s Vámi, že jsem byl propuštěn oprávněně, protože s lidmi, kteří mě propouštěli, bych stejně spolupracovat nechtěl.

Odpovězeno: 03. 08. | 10:22Autor: Káča

Otázka: Dobrý den pane Randáku,patří vám dík, veřejnost má právo na informace týkající se politiku. Co si myslíte, že bude nyní následovat? Děkuji.

Karel Randák: Bohužel si myslím, že ještě pár dní se o celém případu bude hovořit, ale pokud se neobjeví nějaké nové zcela zásadní informace, celá kauza vyzní do ztracena.

Odpovězeno: 03. 08. | 10:23Autor: galileo

Otázka: Pane Randáku dovolil jste si ai hodně fotit Bohy na Olympu nafotíte i Bohy z jiných stran? Jinak ta odezva by byla zbytečně jednostraná,myslím až škodolibá. Bohové nemají radost je načapat v politické nahotě.Ale o tom to je,tak vám fandím. galileo.

Karel Randák: Děkuji Vám za podporu!

Odpovězeno: 03. 08. | 10:25Autor: gggggg

Otázka: Jak je možné, že člověk, který zastával tak vysokou funkci a má vysokou hodnost, spadne na úroveň bulvárního novináře z AHA? Vaše úroveň je podle mého názoru velmi nízká, až ubohá.

Karel Randák: Na podobnou otázku jsem již reagoval. V době, kdy jsem byl státním úředníkem a nikdy poté, jsem nezneužil ani nevyužil jedinou informaci ze svého bývalého zaměstnání. Současná aféra je zcela něco jiného, k té jsem se dostal jako běžný občan a s tím nemá moje bývalá práce nic společného.

Odpovězeno: 03. 08. | 10:25Autor: Petr Forst

Otázka: Dobrý den pane Randáku.
Určitě Vám chci poděkovat za danou iniciativu, že konečně vidím kam jde část peněz z našich daní a nutí mě to, před blížícími se volbami k zamyšlení, zda je potřeba v době hospodářské krize investovat to Toskánska. Držím Vám i nadále palce

Karel Randák: Já děkuji Vám za Váš názor.

Odpovězeno: 03. 08. | 10:27Autor: Matylda

Otázka: Pane asi si myslíte,že jste hrdina, já myslím spíše, že jste zakomplexovaný a uražený z odvolání z funkce.Vidím to jako nepřípustný zásah do soukromí špehovaných lidí, to jsou stb metody a klidně bych vás za to soudila.Nemáte co zveřejňovat materiály o druhých.Ta zlodějna kolem ČEZ mi ovšem vadí.

Karel Randák: Děkuji Vám za Vaši poslední větu, kterou jste dokázala, že se na celou záležitost dívate alespoň trošku reálně. Co se týče špehování, opakuji znovu, na žádném fotografování ani sledování jsem se nepodílel.

Odpovězeno: 03. 08. | 10:28Autor: Jiří

Otázka: Dobrý den pane Randáku, nepopírají se vaše odpovědi na otázky těchto tazatelů?
Odpovězeno: 03. 08. | 10:04Autor: Opinion Odpovězeno: 03. 08. | 10:01Autor: ših

Karel Randák: Je mi líto, nemohu v tuto chvíli odpovědět, systém mi neumožní se k otázkám vracet.

Odpovězeno: 03. 08. | 10:29Autor: medvěd

Otázka: pane generále je mi z Vás poněkud smutno , z posun generála rozvědky na pomocníka bulváru je poněkud tristní. S vaší karierou je konec jak sám jistě víte nejlépe ,ale jsou lidé kterí to unesou a odejdou jak se říká středem . U vás se mi to jeví tak, že jste tu situaci neunesl.

Karel Randák: Nejsem pomocníkem bulváru, pokud vím, deník AHA získal fotografiie zcela ve své iniciativě. Mf Dnes jsem fotografie dát odmítl, minimálně do té doby, než se objeví v deníku AHA. Pak již bylo zcela jedno, zda se zmíněná série fotografií objeví i v jiných médiích. To je celé.

Odpovězeno: 03. 08. | 10:30Autor: daňový poplatník

Otázka: Dobrý den pane Randáku, cbtěl bych si udělat představu o ,,naší oficiální politické garnituře,, to znamená o té co má zajištěnou 24 dod. medializaci od roku 89. Zajímalo by mne pro koho pracují a jak jsou za to placeni. Samozřejmě se nebudeme bavit o ředitelích ,,regionálních firem,,. Děkuji...

Karel Randák: Jistě nečekáte, že budu schopen Vám odpovědět na tak malém prostoru, takže mě kontaktujte a můžeme si o tom povídat.

Odpovězeno: 03. 08. | 10:32Autor: des hermies

Otázka: V soucasne dobe jsme svedky kumulace moci a kapitalu vlivnych skupin a jedincu nejen v domacim, ale i v globalnim celosvetovem meritku. V jakem casovem horizonu se dle Vaseho nazoru "provali" soucasna hra na demokracii ? Bude dle Vaseho nazoru dalsi spolecensky vyvoj pozitivni nebo negativni ?

Karel Randák: Myslím si, že současná situace je již poměrně neudržitelná, takže Vámi zmiňovaný "proval" lze očekávat relativně brzy. Chtěl bych věřit, že další vývoj už může být pouze pozitivní.

Odpovězeno: 03. 08. | 10:33Autor: Zita

Otázka: Pane Randáku, dík za odkrytí mafiánů z ODS a jejich napojení na podnikatele, kterým sype do krmítka.
Pane Randáku, domníváte se, že se najde někdo z Topolánkových kámošů - špiček ODS, kdo takové počínání odsoudí?

Karel Randák: Nikdo takový se nenajde minimálně do říjnových voleb. Co se bude dít po nich, bude zcela nepochybně záviset na jejich výsledku.

Odpovězeno: 03. 08. | 10:35Autor: Pavel Novák

Otázka: Pane Randák, jen dál pokračujte ve své práci je potřeba sledovat tyto mafiánské struktury, aby si mohl volič udělat svůj
názor. Dále by mne zajímalo zda je možné dát lidem, kteří jsou placeni z peněz dańových poplatníků nějaký legislativní rámec nebo etický kodex.

Karel Randák: Děkuji Vám za názor. Původně jsem se vůbec nemínil v podobné práci angažovat. Současná aféra mě ale přesvědčuje, že by alespoň částečná iniciativa z mé strany v této oblasti mohla přinést zajímavé výsledky. Uvidíme?!

Odpovězeno: 03. 08. | 10:36Autor: n

Otázka: Pane Randáku, udělal jste správně. Propojení energ. s politiky, financování těchto naoko se tvářících soků dvou největších politických stran v tomto státě. V Olomouckém kraji je to pouze o střídání křesel a dohazování si zakázek, financování soukromého zdavotnictví státem. Nač máme takové služby.

Karel Randák: Souhlasím s Vaším názorem. Zda jsem udělal správně si sám nejsem jist, i když některé reakce mě utvrzují v tom, že to stálo za to.

Odpovězeno: 03. 08. | 10:38Autor: Jakub

Otázka: Pane Randák, jste první v tomto státě ukázal nám obyčejným lidem pravou nahotu našich "vůdců", proto Vám děkujeme a jsme s Vámi!!! Budete v tom pokračovat? Rádi Vám pomůžeme!

Karel Randák: Nemyslím si, že bych byl první. Ale vzhledem k tomu, že jsem pro média zajímavou osobou, tak mám příležitost asi říci více než jiní. Jste jeden z mnoha,kdo mi vyjadřují podporu, za což Vám děkuji. Na druhou stranu musím připustit, že to je pro mě jistý druh závazku, o kterém si nejsem jist, zda ho budu schopen splnit. Pokusím se.

Odpovězeno: 03. 08. | 10:39Autor: [email protected]

Otázka: Pane Randák cítíte se být odpovědný za momentální politickou situaci v ČR? Kdyby byliu naší politici tak křišťálově čistí jak nám to dokážou prezentovat,tak by neměli problém s uveřejněnýma snímkama v tisku.Myslíte si že v této situaci platí pořekadlo Káže vodu pije víno?Děkuji a držím Vám palce

Karel Randák: Ano svým způsobem se cítím odpovědný za současnou politickou situaci. Paradoxní je, že nyní tu odpovědnost cítím větší, než když jsem byl ředitelem rozvědky.

Odpovězeno: 03. 08. | 10:41Autor: Katka

Otázka: Co si myslíte že tam opravdu delali? - politické špišky ODS a špičky českého byznysu?

Karel Randák: Nepochybně si užívali dovolené a v rámci ní, také nepochybně, probíhala i zákulisní jednání. Myslím si, že lze dokázat, že podobné seance nejsou ojedinělé, naopak odehrávají se pravidelně.

Odpovězeno: 03. 08. | 10:42Autor: Stanley

Otázka: Generál tajné služby v.v.a působí v této kauze jako ubohý , po senzaci toužící "paparazzi" ?! Není Vám trochu stydno?

Karel Randák: Paparazzi bych byl pouze v případě, že bych zmíněné fotografie pořizoval osobně, protože tomu tak nebylo, stydno mi není!

Odpovězeno: 03. 08. | 10:43Autor: František

Otázka: Vážený pane Randáku,
máme právo jako občané vědět o minulosti svých politiků a vládních představitelů a o jejich aktivitách.?? Máme právo požadovat i doplnění jejích životopisů ?? o skutečné fakta ?? Je možno u nás politika odvolat
Děkuji..

Karel Randák: Občané na celém světě mají právo vědět o minulosti politiků, kteří jsou jimi zvoleni do funkcí. To stejné platí o aktivitách těchto lidí. Nepochybně by prospělo,kdyby politikovi bylo možno dát výpověď z práce právě tak jako komukoli z nás.

Odpovězeno: 03. 08. | 10:44Autor: Stanislav

Otázka: Dobrý den.
Myslíte, že by podobné podezřelé činnosti našich poltiků, které vzbuzují přinejmenším dojem korupce na nejvyšší úrovni, neměly mapovat tajné služby.

Karel Randák: Měly a měla by to dělat i policie, pokud se prokáže, že není vše v souladu se zákonem. Bohužel se to neděje.

Odpovězeno: 03. 08. | 10:46Autor: novák

Otázka: Vážený pane, ex-ministr Řebíček je členem nějakého teplického řádu, kde jsou samí bývalí agenti Stb nebo např. soudce, který pouští mafiány na svobodu. Proboha co to je za lidi? Vládnou nám satanisté či co?

Karel Randák: Že pan ex-ministr Řebíček je členem zmíněného řádu je obecně známý fakt. Pozastavovat se nad tím nyní nemá cenu. To se mělo udělat v okamžiku, kdy byl do funkce instalován a odpovědnost nese ten, kdo z něho ministra udělal.

Odpovězeno: 03. 08. | 10:48Autor: Karel Pavlovský

Otázka: Jaký byl vztah podnikatelů, vlády a Hradu za 1. republiky. Mám dojem, že vztah T.Bati vůči Masarykovi a Benešovi byl také dost napjatý, ale co vztah k ostravským uhlobaronům a ocelářům - o tom se moc nemluví.

Karel Randák: To je otázka na víceméně filozofickou diskuzi. Nepochybně za první republiky byla úroveň politické kultury řádově vyšší a z toho se také odvíjela úroveň politické scény.

Odpovězeno: 03. 08. | 10:50Autor: JSP

Otázka: Můžete poněkud podrobněji osvětlit foglarovský termín "bratrstvo kočičí pracky" z Vašeho pohledu. Já např. -jsem samozřejmě neinformovaný laik - za daleko nebezpečnější pro naši zemi soldatesku jistého hospodského, který chce vládnout s Marťany a kamarádit se s baťuškou Putinem?

Karel Randák: Nevím přesně co bych odpověděl. Druhá část Vašeho názoru je víceméně spekulací, zatímco současné propojení politiků na podnikatelské prostředí je holý fakt.

Odpovězeno: 03. 08. | 10:52Autor: Bruse

Otázka: Nevidím nic tak hrozného na tom co jste "provedl", navíc nejste státním zaměstnancem. Špicluje se na celém světě a spíš mě vadí postoj MF-Dnes. Otázka ale zní udělal by jste totéž, kdyby na jachtě byly špičky ČSSD. Pokud je to osobní tak to dobré není, pokud to byla práce tak Ok.

Karel Randák: Pokud vím tak na fotografiích byl zachycen i místopředseda ČSSD Urban. Tyto fotografie jsem ze zmíněného souboru nevymazal, ale předal dál. Myslím si, že tím dávám odpověď na Vaši otázku.

Odpovězeno: 03. 08. | 10:53Autor: David

Otázka: Dobrý den, znamenají protesty americké strany, že úroveň naší rozvědky s Vaším odchodem klesla, nebo se jednalo o to, že se jim s Vámi dobře spolupracovalo? Děkuji

Karel Randák: Jistě cítíte, že tato otázka by měla mít jiného adresáta než právě mě. Sám se k ní neodvažuji vyjádřit.

Odpovězeno: 03. 08. | 10:55Autor: Jiří Gocala, Bruntál

Otázka: Pane Jandáku, jak je možné, že se fotografie dostali právě k vám? To vám někdo dal fotografie jen tak a řekl ať si je necháte? Nebo za tím je rozehraná nějaká hra?

Karel Randák: Na tuto otázku jsem také už mnohokrát odpovídal. Myslím si, že fotografie se ke mně dostaly proto, že jsem relativně známá osoba. Pokud je za tím nějaká hra, nejsem si jí tak úplně vědom. Do voleb je příliš daleko.

Odpovězeno: 03. 08. | 10:56Autor: Kouba

Otázka: Váš postup byl zcela legitimní, protože byl a je ve společenském zájmu. Nenechte se odradit popletenci, kteří mluví o fízlování. Buď jsou sami v něčem namočeni, nebo jsou hloupí. Je záslužné poukazovat na jakékoli nekalosti právě proto, že většina jen mlčí a čumí.Díky

Karel Randák: Jsem si vědom legitimnosti svého postupu. Každopádně Vám děkuji za podporu.

Odpovězeno: 03. 08. | 10:58Autor: Zita

Otázka: Pane Randáku, dík za vaši aktivitu. Nyní otázka: Domníváte se, že pan Topolánek je ten, který se zajímá o blaho občanů? Je vůbec přípustné, aby takoví lidé kandidovali ve volbách? Neměl by Topolánek odstoupit z kandidátky?

Karel Randák: Těžko se mi k těmto otázkám vyjadřuje, protože jsem obecně vnímán jako nepřítel pana Topolánka a tudíž můj názor bude pokládán za zaujatý. Nicméně na přímou otázku odpovídám, že pan Topolánek v politice nemá co dělat minimálně do doby, než bude schopen se oprostit od vlivu lidí kolem něho.

Odpovězeno: 03. 08. | 11:01Autor: Franta Jošt

Otázka: Myslíte si, že politická scéna využívá zpravodajských služeb proti svým politickým protivníkům? Jaký je Váš názor na současnou kauzu v čele s Topolánkem, který je jednou vyfocen nahý a jednou zas oblečený, ale s lobbisty. Má takto vypadat premiér , resp. nyní kandidát????

Karel Randák: Odpověď na druhou otázku najdete v předchozí odpovědi. První otázka je natolik citlivá, že bych se na ní neodvážil odpovědět ve veřejném médiu nebo bez jasných důkazů. Indicie, které existují, samozřejmě cosi naznačují, ale jsou to stále jen indicie.

Odpovězeno: 03. 08. | 11:01Autor: Petr

Otázka: ... Jinak vám přeji hodně štěstí i zdraví v životě a klidný důchod !? Petr.

Karel Randák: Děkuji, to je přesně to, co potřebuji!

Odpovězeno: 03. 08. | 11:02Autor: tukan

Otázka: Dobrý den, kolik jste dostal za ty fotky peněz, kolik vás stály a cítíte jeji zveřejněním nějakou satisfakci? Děkuji za odpověď.

Karel Randák: Několikrát jsem zdůraznil, že s informacemi neobchoduji, tudíž řeč o penězích je bezpředměntná. Přiznám se, že satisfakci cítím, ale nemá to nic společného s osobní mstou, jak je mi podsouváno.

Odpovězeno: 03. 08. | 11:07Autor: Eku

Otázka: Pane Randáku,proč si myslíte,že slušnost je cizí této společnosti?Je nemocná? Jinak s vámi souhlasím, je třeba potírat špínu a nepoctivost,je to hnus.

Karel Randák: Nemyslím si, že by slušnost byla obecně cizí v celé společnosti. Znám spousty slušných lidí a jsem rád, že někteří z nich jsou mými přáteli. Na druhou stranu je pravda, že takzvaná elita společnosti se mnohdy chová tak, že slovo slušnost je skutečně pouze prázdný pojem. Samotnému je mi z toho smutno, ale zázračný recept na odstranění této vady nemám. Děkuji za podporu.

Chtěl bych všem čtenářům poděkovat za jejich názory i otázky a mnohé z nich byly pro mě velmi podnětné a to i ty negativní. Ještě jednou děkuji, hezký den!

 

Právě se děje

Další zprávy