Na Facebooku ukončili vaječný odboj

Aktuálně.cz Aktuálně.cz
28. 5. 2009 10:20
Dokument: Vyjádření aktérů, stojících na počátku metání vejci
Foto: Repro Aktuálně.cz

Dokument - Zakladatelé akce "Vejce pro Paroubka v každém městě!" na komunitní síti Facebook oznámili konec své iniciativy. K té se během pár dní připojilo na 52 tisíc lidí.

Přečtěte si prohlášení, v němž zakladatelé oznamují, proč iniciativa vznikla a proč ji nyní ukončují.

 

 

JEDNO Z NEJVĚTŠÍCH UMĚNÍ JE SKONČIT

(Vyjádření aktérů, stojících na počátku vaječného odboje)

Tuto skupinu jsem založil jako vyjádření sympatie ke kolínskému vaječnému "útoku" a sliboval si od ní, že recesní formou poukáže na nebezpečné praktiky pana předsedy Paroubka a jeho spolupracovníků.

Ani v nejmenším jsem neočekával, že vzbudí zájem tolika lidí a těší mě, že Vám není lhostejná politická situace v naší zemi.

Musím ale zásadně nesouhlasit s tím, co se odehrálo 27. května 2009 v Praze na Andělu. Bylo to možná logické vyústění celé situace a pan Paroubek sklidil to, co sám zasel, ale projevy nepřiměřené agrese nás staví do jedné roviny s ním.

Myslím si, že na předchozích mítincích se nám podařilo odlehčenou formou upozornit na několik zásadních věcí: Díky svým reakcím se pan Paroubek ukázal veřejnosti v pravém světle a neadekvátní a často nezákonné praktiky jeho ochranky nám napověděli ledacos o způsobu, jakým chce vést náš stát. Snad se také několik lidí probudilo a rozhodlo se jít k volbám. Za to "vajíčková kampaň" bezpochyby stála a přes všechny nadávky, urážky a výhrůžky, kterými jsem častován, jsem rád, že jsem tuto skupinu založil.

Myslím, že to, co je možno prostřednictvím jedné skupiny na sociální síti dokázat, bylo dokázáno.

Další pokračování by mělo za následek ztrátu sympatizantů, které se nám podařilo získat nebo zpolitizování celé věci.

Nechci aby nastala ani jedna z těchto možností, a proto s konečnou platností oznamuji uzavření celé skupiny, které proběhne v sobotu 30. května 2009. Bude dále "vyvěšena" na Facebooku k nahlédnutí, ale zmrazím všem uživatelům veškerá práva. Printscreen původního znění novinek zařadím mezi fotky, aby si mohl každý přečíst mé původní vyjádření k formě odporu.

Děkuji Vám za podporu a nenechte se znechutit politickou situací - choďte k volbám, vždy máme možnost něco změnit.

Matěj Forst

 

Právě se děje

Další zprávy