Svědectví: Kočka s Ďuričkem spolu před střelbou pili

Kateřina Eliášová
10. 10. 2008 13:00
Sázeli se, kdo má víc peněz, říká svědek

Praha - Incidentu, při kterém zastřelil pražský hoteliér Bohumír Ďuričko syna Paroubkova přítele Václava Kočky, předcházelo společné popíjení obou jeho aktérů.

Aktuálně.cz to potvrdil účastník večírku, který se zúčastnil jak křtu knihy Jiřího Paroubka, tak i následného večírku.

"Po křtu se lidi rozprchli, ale pár jich tam zůstalo. Někteří byli už v náladě, patřil mezi ně i mladý Václav Kočka," popsal začátek večírku jeho host, který si přál zůstat v anonymitě.

Podle jeho svědectví byl Václav Kočka mladší v dobré náladě a trochu popíjel. "Oslovil mne, jestli si s ním dám panáka, ale já jsem odmítl," popisuje zdroj průběh akce.

"Později jsem si všiml, jak Kočka sedí na baru s Ďuričkem, evidentně se spolu dobře znali, tykali si a dávali si spolu panáky. Každý z nich jich měl nejméně 20," tvrdí.

Ďuričko na oslavě
Ďuričko na oslavě | Foto: mediafax

Oslavy se účastnil i sociálnědemokratický poslanec Miroslav Svoboda. Ten z večírku odcházel krátce po desáté hodině. Nepil, protože řídil auto.

"Mám asi štěstí, že nepiju, jel jsem autem. Vašek (Václav Kočka mladší) se kterým se dobře znám, mě zval na něco k pití, já jsem to ale odmítl. Když jsem odcházel, viděl jsem ho, jak sedí na baru s Ďuričkem, kterého ale osobně neznám," popsal hodinu před střelbou.

Svoboda řekl, že pětapadesátiletý hoteliér už byl kolem deváté hodiny "značně společensky unaven".

"Když jsem s Vaškem mluvil, nebyl nějak moc opilý, spíš v náladě. Zato Ďuričko už byl hodně vláčný, seděli spolu na baru a pili. Že by se ale nějak hádali nebo se napadali, to vylučuju," uvedl Svoboda.

Policie před Monarchem
Policie před Monarchem | Foto: mediafax

Server Týden.cz přinesl svědectví číšníka z restaurace, podle něhož se oba muži sázeli o to, kdo má u sebe víc peněz.

"V tu chvíli jsem tam už nebyl. Ale když jsem se poptával lidí, co na tom večírku zůstali déle, tak tam měla zaznít podobná sázka. Něco v tom smyslu, že kdo má víc peněz, ten platí útratu," uvedl již výše zmiňovaný zdroj. "V tu chvíli u toho baru byli celkem čtyři hodně podnapilí lidé, podle mě je to klasický opilecký zkrat," dodal.

 

Právě se děje

Další zprávy