Starka byl obžalován kvůli únosu šéfa Union Group

pra
2. 1. 2008 17:00
Téměř pět let stará kauza se vrací před soud
Jaroslav Starka s viceprezidentem Marily Vlastimilem Spěvákem. Ilustrační foto
Jaroslav Starka s viceprezidentem Marily Vlastimilem Spěvákem. Ilustrační foto | Foto: Ondřej Besperát

Praha - Případ únosu šéfa finanční společnosti Union Group Giuseppe Roselliho míří před soud. S odvoláním na ČTK o tom informoval zpravodajský server ceskenoviny.cz.

Státní zástupkyně potvrdila, že žaloba na šéfa fotbalového klubu Marila Příbram Jaroslava Starku, jeho tehdejšího osobního strážce Zdeňka Karnoše a příbramského podnikatele Romana Koláře byla podána minulý týden k Obvodnímu soudu pro Prahu 2.

V dubnu 2003 byla trojice kvůli údajnému únosu obviněna z vydírání, posléze však byla tato právní kvalifikace změněna. Obžaloba nyní muže viní z omezování osobní svobody, za což jim jako údajným členům organizované skupiny hrozí dva až osm let vězení.

Starka figuruje i v jiné kauze. Policie se domnívá, že sehrál svou roli i při únosu a smrti Lamberta Krejčíře, otce uprchlého miliardáře.

Vinu za údajný únos Roselliho, jehož společnost ovládala Union banku před jejím krachem, muži popírají. Podle Starky mohl za vším stát sám Roselli. Kartošův obhájce již dříve řekl, že se Roselli zřejmě potřeboval schovat, aby nemusel na valné hromadě Union banky hlasovat určitým způsobem, píše server.

 

Právě se děje

Další zprávy