Korupce? Policie zatýkala na magistrátu v Praze

ina
19. 10. 2007 11:50
Žena čelí vážnému podezření z korupce.

Praha - Protikorupční služba dnes zatkla úřednici pražského magistrátu. Je podezřelá z braní úplatků od skupiny gruzínských podnikatelů. Spolu s ní zadrželi policisté také nejméně jednoho Gruzínce.

Žena pracuje na jednom z ekonomických odborů magistrátu a policie došla k závěru, že ve prospěch Gruzínců ovlivňovala výběrová řízení na prodej lukrativních pozemků a nemovitostí v Praze.

Televize Nova ve svém zpravodajství krátce před osmou večer uvedla, že zatčená úřednice se jmenuje Soňa Křehlíková a je zaměstnaná na oddělení obchodního využití pozemků. Informaci Novy však zatím nikdo kompetentní nepotvrdil.

Rozsah korupčního jednání zatím není znám, ale mohlo jít o obchody za desítky, možná stovky milionů korun.

Ciznci, kteří jsou do případu zapleteni, patří k vlivné podnikatelské skupině z Gruzie. Ze své země museli odejít kvůli vážným finančním deliktům a přesunuli tedy své podnikatelské aktivity do Rakouska a České republiky.

Někteří z nich byli dokonce podezřelí, že se podíleli na přípravě neúspěšného atentátu na tehdejšího gruzínského prezidenta Ševarnadzeho.

Pražský magistrát se zatím k celému případu staví zdrženlivě a nepodává téměř žádné informace.

V tiskovém prohlášení rozeslaném do redakcí magistrát uvedl: "Zástupci Policie ČR se dnes dopoledne dostavili na Magistrát hlavního města Prahy, prokázali se příslušnými povoleními a vyžádali si kopie některých materiálů, které souvisejí s podezřením na individuální selhání jednoho ze zaměstnanců.

"Nic bližšího nevíme. Policie nám zatím neposkytla podrobnosti," uvedl mluvčí magistrátu Jiří Wolf. "Až tak učiní, budeme vědět víc."

 

Právě se děje

Další zprávy