Kde vzal Čunek miliony? Podle policie je vydělat nemohl

Veronika Lehovcová Suchá Veronika Lehovcová Suchá
28. 6. 2007 9:30
O zjištění policie informuje dnešní Právo
Jiří Čunek
Jiří Čunek | Foto: Tomáš Adamec

Praha - Pro policie zůstává neznámou, jak šéf lidovců, vicepremiér Jiří Čunek a jeho rodina přišli k milionovému majetku. Podle vyšetřovatelů nemohli z platů tolik peněz ušetřit.

Tuto informaci přinesl deník Právo s odvoláním na důvěryhodný zdroj seznámený s průběhem vyšetřování.

"Rodina Jiřího Čunka si v žádném případě nemohla naspořit do roku 2002 několik miliónů korun, jak tvrdil Čunek na začátku února v Senátu senátorům. Nemohla našetřit ani jeden milión korun, který si měl údajně uložit v Universal bance," řekl Právu zdroj.

Podle anonymního zdroje Čunek dosud nepředložil vyšetřovatelům žádné věrohodné důkazy o původu svých úspor.

Takové úspory? Musel by žít na ulici, tvrdí zdroj Práva

Podle deníku není jasné, kde vzal Čunek peníze na dostavbu domu za tři a půl milionu kurun, když si vzal hypotéku jen na 1,7 milionu. "Aby našetřil takové peníze, nesměli by mít s manželkou prakticky vůbec žádné výdaje. Museli by předtím žít na ulici, neplatit za služby, nešatit se, nemít vůbec děti," doplnil zdroj.

Čunek se obvinění z korupce brání. Podle něj už byl jeho majetek důkladně prověřen a nic podezřelého na něm není.

"V tuto chvíli jsem jeden z mála lidí v ČR, kdo je i s celou rodinou prověřen od samého začátku či nástupu do zaměstnání. Bohužel nebyly prozkoumány mé prázdninové brigády, které jsem konal asi od desíti let. Začínal jsem trháním jablek," řekl s nadsázkou Čunek před časem čtenářům Aktuálně.cz.

 


 

 

Právě se děje

Další zprávy