Zatčený boss Starka: Jsem nevinen

Sabina Slonková
14. 11. 2006 23:38
Praha - Kontroverzní příbramský podnikatel Jaroslav Starka je podezřelý z únosu otce uprchlého miliardáře Radovana Krejčíře. Uvnitř: Profil Starky
Šéf příbramského fotbalu Jaroslav Starka byl přítelem Františka Mrázka. Firmy spojené s Mrázkem financovaly také příbramský klub.
Šéf příbramského fotbalu Jaroslav Starka byl přítelem Františka Mrázka. Firmy spojené s Mrázkem financovaly také příbramský klub. | Foto: Aktuálně.cz

Starka, který byl v úterý zatčen na dálnici při cestě do Prahy, obvinění z únosu a náledného podílu na smrti Krejčíře staršího popřel. "Absolutně to odmítám, ničeho jsem se nedopustil," vzkázal Aktuálně.cz v úterý pozdě večer prostřednictvím svého přítele, právníka Julia Kramariče.

V té době, po více než 6 hodinách od zatčení, končila domovní prohlídka ve Starkově vile. Odtud se ještě v noci policie i se zatčeným podnikatelem přesunula do firemního sídla. Obviněn byl až ve středu dopoledne.

Domovní prohlídka ve firmě skončila v úterý ve 23:30. Žádnou věc, která by spojovala Starku s únosem a smrtí Krejčíře seniora, vyšetřovatelé podle informací Aktuálně.cz nenašli. Příbramský podnikatel byl o půlnoci převezen do policejní cely.

Smrt při únosu

Krejčířův otec Lambert byl před čtyřmi lety unesen a během únosu zemřel. Policie nyní tvrdí, že má důkazy, že na únosu se podílel Starka.

Na zatčení Starky upozornili v úterý odpoledne redaktoři Mf Dnes a serveru Novinky. Podle zjištění Aktuálně.cz Starka ještě totéž odpoledne asistoval policistům při prohlídce v jeho bytě, "domovní" prohlídka se konala také na příbramském fotbalovém stadionu.

Kromě Starky byl zadržen i viceprezident příbranské Marily Vlastimil Spěvák a dalších šest mužů. Všichni jsou podle oficiálního stanoviska policie podezřelí, že se zapojili do únosu Krejčíře staršího a zavinili jeho smrt. Tělo Lamberta Krejčíře se přitom dodnes nenašlo. Policie dosud ani neví, jak přesně Krejčíř starší zemřel.

Prověřování starých vražd

Kriminalisté se ke smrti Krejčíře staršího vrátili v souvislosti s prověřováním desítky podivných úmrtí či zmizení podnikatelů spojovaných se zavražděným bossem podsvětí Františkem Mrázkem. O tom, že do úmrtí Lamberta Krejčíře je zapleten právě Starka, byl jednu dobu přesvědčen i sám Krejčíř.

Jaroslav Starka však jakoukoli roli v tomto příběhu vždy odmítal. "Je to absolutní nesmysl. Se smrtí Krejčířova otce nemám nic společného," řekl Starka Aktuálně.cz před časem.

  • ČTĚTE VÍCE:
    Vztahy Starky a Krejčíře vyšetřovala policie
    Policisté zjišťovali podezření, že Straka odvádí pro Krejčíře, který uprchl, "špinavou práci"

Kromě smrti Lamberta Krejčíře se detektivové zaměřili na Starku se Spěvákem i kvůli smrti dalšího podnikatele, Petra Šebesty. Toho před lety zastřelil zatím neznámý vrah v rekreačním areálu Vystrkov na Orlíku.

Spěvák a další zadržení už jsou stíhaní pro únos Krejčířova otce. O vazbě bude soud teprve rozhodovat.

  • ČTĚTE VÍCE:
    Profil: Muž s pověstí mafiána
    Jaroslav Starka po léta patří mezi vlivné postavy českého fotbalu. Po stejnou dobu ho provází pověst mafiána.

Krejčíř - Starka

Vztahy mezi uprchlým miliardářem Radovanem Krejčířem a Jaroslavem Starkou zkoumala opakovaně protikorupční služba. Detektivové totiž měli informace, že si Krejčíř, který se před českými úřady skrývá na Seychelských ostrovech, najal na špinavou práci v Česku právě kontroverzního příbramského fotbalového bosse.

Další verze zase hovořila o tom, že to byl právě Krejčíř, kdo loni poslal na Starku střelce, kteří jej poranili. Krejčíř i sám Starka ale tuto variantu na veřejnosti striktně vylučovali.

 

Právě se děje

Další zprávy