MHD: Autor nových jízdních řádů vyrazil mezi cestující

MHD: Autor nových jízdních řádů vyrazil mezi cestující
Nový systém dopravy začal platit už v sobotu, skutečný start ale přišel až s prvním pracovním dnem. "Zatím je to bez vážnějších komplikací. Mám informace, že to cestující přijímají s pochopením," myslí si Jareš.
Do některých linek bychom se nicméně už nevešli. "U příměstských linek se snažíme zvyšovat podíl kloubových vozů, aby měly vyšší kapacitu. Záleží ale na možnostech dopravce," popisuje hlavní plánovač Ropidu.
Autobusy na zastávku Lihovar přijíždějí načas, cestující se většinou nemačkají. Jinde už to tak růžové není - na některých místech se linky zpožďují až o 25 minut.
"Lidé začali používat i zcela nová spojení. Třeba linka 118 - začala novou trasu jezdit v pondělí a hned ten den si ji našlo tolik cestujících," pochvaluje si Jareš.
Foto: Vojtěch Marek
Vojtěch Marek Lucie Stuchlíková Vojtěch Marek, Lucie Stuchlíková
3. 9. 2012 14:15

Pražané v pondělí ráno vyrazili poprvé po změně jízdních řádů do práce. V MHD se s nimi svezl i šéf plánování ve společnosti Ropid a autor nového systému hromadné dopravy Martin Jareš. S kontrolou spojů byl spokojen. Autobusy jely načas a cestující podle něj změny přijímají s pochopením.

 

Právě se děje

Další zprávy