Kyjovánek na Tchaj-wanu hraje, zpívá, tančí i vaří

Kyjovánek na Tchaj-wanu hraje, zpívá, tančí i vaří
Největší hrůzu mělo vedení souboru z transportu cimbálu. Primáš cimbálové muziky Friška David Vašulka (na snímku) měl v hlavním městě Tchaj-wanu Tchaj-pej důvod ke spokojenému úsměvu na tváři. Transport cimbálu se ve speciální hliníkové bedně podařil.
Na letišti přivítali tchaj-wanští studenti každého člena výpravy věncem z květů a tradičním kloboukem.
Kyjovánek byl pozvaný jako jediný zahraniční soubor na tiskovou konferenci, která se uskutečnila ještě před zahájením festivalu v hlavním městě Tchaj-pej. Kromě pásma Fašaňk vtáhli mladí folkloristé do tance i účastníky konference. Na snímku tančí Hanka Zálešáková s ředitelem festivalu Lin Tsung-Hsien.
Zájezd Kyjovánku na Tchaj-wan není jen o folkloru. Mezi vystoupeními byl už několikrát čas se také vykoupat v Tichém oceánu. Zatímco domorodci se většinou v moři koupou v tričku a krátkých kalhotách, holky z Kyjova se rády svlékly do plavek.
Foto: Lenka Fojtíková
Domácí Domácí
18. 7. 2011 9:07

Yilan - Prázdniny lze prožít různě. Na táboře, u moře i rybníka či na poznávacím zájezdu. Folklorní soubor Kyjovánek z Kyjova tráví tři týdny na Tchaj-wanu a okouší zde od všeho trochu. K účasti na mezinárodním folklorním festivalu v Yilanu byl vybrán mezinárodní organizací CIOFF na základě dlouhodobých vynikajících výsledků. Nyní má za sebou přesně polovinu pobytu. Jednadvacet mladých lidí ve věku od deseti do sedmnácti let už toho v Asii prožilo tolik, že by to vystačilo i na několik prázdnin.

 

Právě se děje

Další zprávy