Komerční článek - Toto je reklamní sdělení. Aktuálně.cz není jeho autorem a neovlivňuje jeho obsah

Stavební spoření je bezpečný přístav úspor pro děti

Aktuálně.cz Aktuálně.cz, Komerční sdělení
11. 11. 2013 16:16
Kdo by nechtěl svému dítěti ulehčit vstup do dospělosti a našetřit mu něco do začátku? Jenže jak začít?
Foto: Komerční sdělení

Dřív se pro děti hojně uzavíralo stavební spoření, je ale výhodné i teď? Odpověď zní: Ano. Posledních několik let se sice o osudu stavebního spoření čile spekulovalo a jednalo, k žádným změnám však nedochází. Podmínky zůstávají stejné. Stavební spoření je stejně výhodné jako dřív.

Foto: Komerční sdělení

Stavební spoření je specifické tím, že vedle ročního výnosu z vkladů ve výši až 2,4 % nabízí také možnost získat až dva tisíce korun státní podpory. Když ji započítáme do celkového zhodnocení, dostáváme se až na 5,4 procenta ročně. A to je výnos, který při stejném - v tomto případě nulovém - finančním riziku nedokáže nabídnout žádný jiný produkt.

Foto: Komerční sdělení

„Aktuálně Českomoravská stavební spořitelna nabízí dalších 1 000 Kč jako prémii za uzavření smlouvy pro mladé do věku 18 let. Kromě státní podpory 2 000 korun ročně mohou navíc nezletilí získat dalších až 5 000 Kč za vysoké vklady. Tato akce platí do 31. 12. 2013," doplňuje současnou nabídku Rostislav Trávníček, vedoucí komunikace Českomoravské stavební spořitelny. Více se dozvíte zde.

Kromě zhodnocení úspor při nulovém riziku ztráty hodnoty vložených peněz má mladý člověk na svém životním startu možnost čerpat i úvěr na bydlení s nižší úrokovou sazbou, a to již od 2,95 procenta. To jiné druhy spořicích produktů nezaručí.

Foto: Komerční sdělení

Že má stavební spoření naši důvěru, dokazují čísla. Smlouvu s Liškou uzavřelo za dobu její dvacetileté existence již téměř pět milionů lidí. Od začátku svého působení poskytla Českomoravská stavební spořitelna celkem 312 miliard korun a každý čtvrtý dům či byt byl pořízen za účasti stavebního spoření od Lišky. ČMSS je na trhu stavebního spoření jedničkou, z celkového počtu spořicích smluv jich uzavřela téměř polovinu.

Příklad: Pokud se podíváme na poměr vložených peněz a konečného výnosu, pak se ukazuje jako nejvýhodnější spořit 1 900 Kč měsíčně. Za šest let, které jsou minimální dobou nutnou pro připsání státní podpory, naspoříte 136 800 Kč. Od státu dostanete dalších 12 000 Kč a celkově včetně úroků naspoříte 161 087 Kč. To je bezkonkurenční výnos. Spočítejte si stavební spoření od Lišky.

 

Právě se děje

Další zprávy