Mokrý těžký sníh lámal na Šumavě stromy

tsc
24. 10. 2007 11:25
Na šumavské silnice spadly už desítky stromů
Foto: Pavel Baroch

Klatovsko - U Kašperských Hor v noci z úterý na středu zasáhl padající strom osobní automobil, pod tíhou mokrého sněhu spadly na silnice na  Šumavě už desítky stromů. Informoval o tom server ceskenoviny.cz s odvoláním na ČTK.

Stromy ze silnic odstraňovali hasiči podle Českých novin v Modravě, Javorné, u Čachrova nebo Dobré Vody, od dnešního rána vyjížděli již víc než pětkrát, například do Srní, Ostružna nebo mezi obce Milence a Hojsova Stráž, kde spadlo nejméně osm stromů.

"Očekávali jsme, že budou padat hlavně stromy narušené orkánem Kyril, ale zatím je jejich počet velmi malý, jsou to ojedinělé případy. Hlavní problém je, že tenčí břízi a olšiny se pod vahou sněhu nachýlily nad cesty a komunikace a brání průjezdu techniky. Záleží na počasí, zda budou i tyto stromy padat," řekl pro aktuálně.cz tiskový mluvčí Národního parku Šumava Radovan Holub.

Silničáři pracovali v nejvyšších šumavských polohách celou no.  "Vyjížděli kolem desáté večer a jezdili celou noc, ráno nabrali sůl a drť a zase se vydali do terénu," řekl pro ČTK jeden ze silničářů.


 

 

Právě se děje

Další zprávy