Osud Pitra má v rukou Interpol

Sabina Slonková
30. 12. 2005 14:57
Praha - O tom, zda podnikatel Tomáš Pitr stráví příští dny na svobodě, rozhodnou policisté z Interpolu.

Právě ti mají největší šance, že se jim podaří Pitra, na kterého pražský soud vydal mezinárodní zatykač, zadržet. Čeští policisté se totiž kloní k tomu, že podnikatel mluví pravdu a nyní je skutečně s rodinou v Alpách. A tedy z jejich dosahu.  O vydání zatykače si můžete více přečíst ZDE.

"Veškeré informace, které k němu máme, jsme předali prostřednictvím Interpolu kolegům v zahraničí a nyní čekáme, jak pochodí. My nemáme pravomoc operovat v zahraničí," uvedl šéf republikové kriminální policie Petr Želásko.

Soud vydal na Pitra zatykač těsně před vánočními svátky a to kvůli obavě, že uprchne před trestem za daňové delikty. V listopadu totiž soud poslal Pitra - zatím nepravomocně - na osm a půl roku do vězení.

Podnikatel zpátky nespěchá

Pitr v telefonickém rozhovoru už včera deníku Aktuálně řekl, že o zatykači věděl předem a nyní zváží, jestli se do Česka vůbec vrátí. "Uvidím, jak se situace vyvine. V tuto chvíli je jasné, že zpátky nespěchám," prohlásil Pitr.

Celý rozhovor s Pitrem ČTĚTE ZDE.

Kriminalisté zatím nepočítají s tím, že by kvůli Pitrovi sestavili speciální pátrací tým jako tomu bylo v létě po útěku jiného podnikatele Radovana Krejčíře. Ten utekl na Seychelské ostrovy a jednou z prvních návštěv, které za ním z Česka přiletěly, byl právě Tomáš Pitr. Policisté nyní pro Pitra zablokovali hranice i letiště. Pokud se nakonec rozhodne vrátit a nedopadnou ho policisté v zahraničí, teoreticky by měl být zadržen při vstupu do republiky.

 

Právě se děje

Další zprávy