V ruce držel balík a řval: Mám bombu

Zpravodaj ČTK Jan Vavrušák
28. 12. 2006 23:30
Ruzyně - Seděli v letadle a nevěděli, jestli příští vteřiny nebudou poslední. Přečtěte si svědectví lidí z uneseného ruského letounu.
2006: Cestující uneseného letadla přihlížejí evakuaci na pražském letišti.
2006: Cestující uneseného letadla přihlížejí evakuaci na pražském letišti. | Foto: Reuters

"Bylo na něm znát, že je opilý. Držel v ruce nějaký balíček a vykřikoval, že letadlo vybuchne," vybavuje si dramatické okamžiky letu Sergej Bazdirev.

Bazdirev byl jedním ze tří pasažérů, kteří společně se dvěma palubními průvodčími proti výtržníkovi zasáhli.

Co vám budu povídat, něco takového se stává jednou za život. Tedy alespoň doufám, že se s ničím podobným už nesetkám," podotkl Pjotr Pjetros, další z odvážných cestujících, kteří proti výtržníkovi zakročili.

"Pochopitelně, že jsme se báli. Bojím se i teď," přemítá slečna Anisja, která v první třídě letadla přepravujícího turisty na dovolenou do Švýcarska, seděla v blízkosti muže hrozícího bombou.

Uvažovala prý o tom, že cestu zruší a zůstane v České republice. "Nakonec jsem si ale řekla, že strach překonám a poletím," podotkla.

"Byl to zmatek. Ten člověk vstal a začal vykřikovat, nadávat, dral se k pilotní kabině," popsal situaci v letadle Grigorij Ochuň, se kterým na dovolenou do Švýcarska cestovaly i tři malé děti.

Pak mu prý výhled zakryl shluk těl.

 

Právě se děje

Další zprávy