Miliony pro šéfa Čepra řeší policie

Sabina Slonková
21. 2. 2006 16:00
Praha - Úřady zahájily vyšetřování bývalého šéfa strategické společnosti Čepro. A to v souvislosti s kauzou uprchlého Radovana Krejčíře.

Státní zastupitelství dnes nařídilo policii, aby prověřila okolnosti, za nichž se bývalému řediteli Čepra Tomáši Kadlecovi ocitly na účtě dva miliony korun. Ty se objevily na jeho kontě těsně před tím, než se skupina miliardáře Radovana Krejčíře pokusila ze státem ovládaného Čepra v tichosti odčerpat tři miliardy korun.

Deník Aktuálně.cz jako první informoval, že miliony v hotovosti vložili na Kadlecův účet lidé spojení právě s Krejčířem.

Jasněji? Možná za pět týdnů

Vyšetřování podezřelé finanční transakce potvrdila i mluvčí vrchního státního zastupitelství Irena Zadražilová.

"Veškeré nové informace jsou vždy vyhodnocovány v návaznosti na předchozí; a dle výsledku jsou přijata opatření. Ke konečnému vyhodnocení by mohlo dojít zhruba za pět týdnů," uvedla Zadražilová.

Sám Tomáš Kadlec - jeden z nejvlivnějších mužů ve státě, který v minulosti řidil i Národní bezpečnostní úřad - transakci s dvěma miliony nepopírá. Tvrdí ale, že šlo o běžnou půjčku, kterou splácí. Kdo mu půjčil? To tají.

"Mám na to splátkový kalendář. Jméno toho člověka, který mi půjčil, vám ale neřeknu. Je to soukromá záležitost," sdělil Aktuálně.cz Kadlec.

Miliony nikdo s Krejčířem nespojil

Teprve nyní se přitom ukázalo, že úřady o penězích pro Kadlece věděly.

Údaje k transakci se totiž našly při jedné z domovních prohlídek po loňském zatčení a následném útěku Radovana Krejčíře. Policie si ale dva miliony korun dosud s Krejčířem nespojovala.

Spojitost s Krejčířem vyšla najevo až nyní, když deník Aktuálně.cz zveřejnil, kdo vlastně v říjnu 2004 na Kadlecův účet miliony vložil. Byl to tehdy sedmadvacetiletý Marcel Hájek. A jeho sestra žije s Petrem Hrubým - nejlepším přítelem Radovana Krejčíře.

#reklama

 

Právě se děje

Další zprávy