reklama

Před 30 lety: 21. února 1976

Rudé právo ze soboty 21.února 1976 napsalo mimo jiné:

Delegáti XXV. sjezdu KSSS se sjíždějí do Moskvy. V moskevském Kremlu začala v pátek registrace delegátů, vyslanci sovětských komunistů přijíždějí do hlavního města připraveni projednat plány rozvoje společnosti na příštích pět let.

Směrnice hospodářského a sociálního rozvoje ČSSR v letech 1976 1980. Ústřední výbor KSČ na zasedání v červenci roku 1975 projednal základní úkoly přípravy šestého plánu rozvoje národního hospodářství na tato léta. Předsednictvo strany spolu s vládou poté připravilo návrh směrnice hospodářského a sociálního rozvoje v letech 1976 1980 jako podklad pro jednání XV. sjezdu KSČ a považuje za potřebné seznámit s ním stranu a celou naši veřejnost. Celé znění návrhu vychází v tomto vydání Rudého práva.

Prezidentka Perónová odmítla demisi vlády. Argentinská vláda podala ve čtvrtek kolektivní demisi. Členové kabinetu ji oficiálně zdůvodnili snahou umožnit prezidentce Perónové provést případné politické změny. Prezidentka však demisi odmítla a potvrdila všechny ministry ve funkcích. Její postup se hodnotí jako odpor vůči těm politickým a odborovým předákům, kteří usilují o změnu vládní politiky.

Vybraný článek v plném znění:

Vlajková výzdoba.

U příležitosti 28. výročí únorového vítězství čs. pracujícího lidu budou na státních a veřejných budovách vyvěšeny čs. státní vlajky a rudé prapory. Výzdoba začíná v úterý 24. února v 18 hodin a končí ve čtvrtek 26. února v 8 hodin. Občanům se doporučuje, aby obdobně vyzdobili své domy.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama