reklama

Před 80 lety: 21. února 1926

Lidové noviny z neděle 21.února 1926 napsaly mimo jiné:

Paměti Antala Staška, nejstaršího žijícího českého spisovatele, vyšly právě v nakladatelství F.Borového v Praze. Kniha má skoro 600 stran a tvoří první svazek memoárové knihovny vydávané Čs. Akademií. Spisy obsahují mnoho cenných vzpomínek na Nerudu, Eima, Masaryka, Smetanu a české spisovatele, umělce a politiky.

Ostříhané dívčí vlasy překážkou manželství. Městská ráda v Moon Yordu Tennessee zakázala vydávati povolení ke sňatkům dívkám s ostříhanými vlasy.

Egyptský parník ztroskotal. Na pobřeží Černého moře ztroskotal egyptský Funha. Z osmdesáti cestujících se zachránilo toliko třicet.

Vybraný článek v plném znění:

Česká představení v Teplicích.

Podle usnesení městské rady v Teplicích bylo dáno městské divadlo k disposici pro česká představení podlé této úmluvy: V sezoně je vyhrazeno divadlo pro české představení po čtrnáct jednotlivých dní, mimo to v jarní sezoně po pět dní a v podzimní rovněž pět dní. To platí pro představení ve velkém divadelním sále, vedle bude Čechům k disposici malý sál po čtrnáct jednotlivých dní v sezoně a po šest dopolední a odpolední. Pro biografická představení je vyhrazeno pět jednotlivých večerů a šest dopoledních představení v neděli.

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama