reklama

Čepro: Za miliardy obviněna sekretářka

I přesto, že jsou vyšetřovatelé přesvědčeni, že s plánem odsát ze strategické firmy miliardy musel pomáhat někdo z vedení, obviněna dosud byla jen pracovnice podatelny.

Ta se přiznala, že za milion korun od Krejčířových spolupracovníků zatajila před vedením firmy klíčové soudní obsílky. Zástupci Čepra se tak nedostavili k rozhodování o tom, zda firma má či nemá zaplatit pohledávky za celkem tři miliardy.

Přesto, že policie označuje pohledávky za fiktivní, stát tehdy u soudu hladce prohrál. Neboli: Lidé z Krejčířova okolí, zapletení v minulosti do případů daňových úniků, získali doklad, že jim má Čepro vydat své peníze.

Stát se nyní s pomocí nových právních výkladů snaží spor o údajný dluh obnovit.

Z části už však tato iniciativa přichází pozdě. Autorům machinací se totiž mezitím povedlo ze strategické firmy odsát "alespoň" 200 miliónů.

Šlo to nečekaně jednoduše: Další podnikatel spojený s Krejčířovými obchodními partnery odebral z Čepra pohonné látky za dvě stě milionů. A místo následné platby poslal státu oznámení, že peníze nepřijdou, protože si surovinu bere jako zápočet části údajných pohledávek.

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama