reklama

TOP 09 mobilisuje. Vydala Rudé právo z roku 1948

Zprávy z Aktuálně.cz pro Insider

Praha - TOP 09 se rozhodla, že se v závěru kampaně vymezí proti spojení předpokládaného vítěze voleb - tedy ČSSD - s komunisty. Čtenářům deníku Metro proto v pátek ráno, několik hodin před otevřením volebních místností, nabídla ve 350 tisících výtisků reklamní přebal s apelem, proč volit pravici.

Právě na podporu komunistů sociální demokracie spoléhá, aby mohla sestavit menšinovou vládu s jejich podporou, jak to i řekl předseda ČSSD Bohuslav Sobotka v rozhovoru pro Aktuálně.cz o povolební spolupráci.

TOP 09 sáhla pro starý článek z 27. června 1948 s titulkem "Sloučení sociální demokracie s komunistickou stranou je skutkem", ve kterém se hned v úvodu píše, že den sloučení obou stran "bude v dějinách československého dělnického hnutí zapsán jako největší a radostná událost".

Hned pod tímto historickým článkem je současný "Historie se opakuje". Finiš kampaně v podání TOP 09, byť vzdáleně, připomíná podobný kousek ODS v éře Václava Klause v roce 1998. Tehdy vyšly v novinách inzeráty s heslem Mobilisace, které byly namířeny proti levici.

Na závěr tohoto reklamního přebalu deníku Metro připojila TOP 09 výzvu svého předsedy Karla Schwarzenberga, aby lidé šli k volbám.

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama