reklama

Vracení poplatků se komplikuje, soud teď vyhrála banka

Monitoring z Aktuálně.cz pro deník Insider

Praha - Spor o poplatek za vedení či správu úvěrového účtu se zamotává. Druhý přímý soud totiž nyní vyhrála banka. Stejně jako v dubnovém sporu klienta a Hypoteční banky (mimochodem také ona je součástí skupiny ČSOB) sice i nyní rozhodoval Obvodní soud pro Prahu 5, tentokrát však s opačným výsledkem.

"Obvodní soud pro Prahu 5 dnes zamítl žalobu na ČSOB o vrácení poplatku za správu úvěru," oznámila v pondělí mluvčí banky Pavla Hávová.

Na rozdíl od prvního rozsudku, kde byl předmětem sporu poplatek u hypotéky, šlo v tomto případě o spotřebitelský úvěr. Klientka po bance požadovala vrácení poplatku ve výši 1100 korun. "Soud v ústním odůvodnění svého rozhodnutí zejména konstatoval, že žalobkyně vstoupila do smluvního vztahu s ČSOB dobrovolně a o výši poplatku, stejně jako o výši dalších plateb, byla informována," říká Hávová.

Soud dále podle ní uvedl, že ujednání o poplatku je dostatečně určité. Neshledal ani jeho nepřiměřenost či jiný rozpor s českými či unijními předpisy o ochraně spotřebitele.

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama