reklama

Android nestačí, Google chystá další aplikace pro Apple

Výběr zpráv z Aktuálně.cz

San Francisco - Doba, kdy Google vyvíjel své aplikace především pro svůj operační systém Android, postupně skončí. Americká skupina hodlá věnovat stále více pozornosti také mobilním telefonům od Applu.

Poté, co společnost zvládla obnovit spolupráci s Applem a představila v prosinci službu Google Maps pro operační systém iOS 6, plánuje i další aplikace pro tento software.

V inzerátu na YouTube Google hledá odborníky, kteří se budou podílet na vývoji aplikací Google Chrome, Google Search nebo Gmail. "Pomozte přizpůsobit Google pro iOS. Věnujte se věcem, které mají cenu," stojí ve dvacetisekundovém spotu.

Jak podle serveru Mashable připomněl zástupce Googlu Ken Bongort, několik týmů na tvorbu aplikací pro iOS má společnost již déle. "Lidé si (mylně) myslí, že Android je jedinou mobilní platformou, kterou podporujeme," uvedl Bongort.

Zároveň zdůrazňuje, že uvést novou službu pro iOS rozhodně neznamená zkopírovat a vložit již existující službu, kterou dříve Google vytvořil pro jiné operační systémy.

Mapy od Googlu v současné době patří k nejstahovanějším aplikacím v prodejně App Store.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama