reklama

ČSSD je prolezlá korupcí, řekl Dryml a utekl k Zemanovi

Monitoring z Aktuálně.cz pro deník Insider

Praha - Senátor Vladimír Dryml ohlásil přestup z ČSSD k Zemanovcům a bude kandidovat jako jednička královéhradecké kandidátky v krajských volbách. Informaci, kterou v pondělí přinesl deník Aktuálně.cz, potvrdil na společné tiskové konferenci s Milošem Zemanem a čelními představiteli jeho nové partaje. Uvedl ale, že do nové strany nevstupuje a o přízeň voličů se bude ucházet jako nezávislý.

"Večer jsem vystoupil po 14 letech z ČSSD," řekl novinářům Dryml. "Chci přerušit různé dohady, spekulace a nepravdivé řeči, především ze strany ČSSD," uvedl Dryml. Zemanovi rovněž předal deset senátorských podpisů, díky kterým může být Miloš Zeman nominován do přímé prezidentské volby, která proběhne příští rok v lednu.

Vladimír Dryml je dlouhodobě ve sporu s většinou členů vedení sociální demokracie. Rozbuškou byl případ, kdy měl údajně shánět kompromitující materiály na svou stranickou konkurentku Orgonikovou. To jej následně stálo i místo ve vedení hejtmanství a od té doby své spolustraníky kritizuje.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama