reklama

Politikou Poborského je dálnice. Kmotr Dlouhý? Soused

Monitoring z Aktuálně.cz pro deník Insider

České Budějovice - Někdejší král fotbalových trávníků míří do politické arény. Karel Poborský bude číslem 8 na kandidátce jihočeské ODS v podzimních krajských volbách.V rozhovoru pro deník Aktuálně.cz bývalý slavný reprezentant promluvil o prioritách, které by se jako politik pokoušel prosadit. "Pro jižní Čechy je klíčové dostavět sem k nám dálnici," říká důrazně.

Poborský žije s rodinou na Hluboké, zná tedy i tamního kmotra ODS Pavla Dlouhého. "Máme sousedské vztahy," prohodil fotbalový vicemistr Evropy z roku 1996.

A.cz: Jste členem ODS, nebo se na její kandidátce objevíte jako nezávislá osobnost?

Členem zatím nejsem. Ale myslím, že to není na celé věci to podstatné.

A.cz: Proč jste se tedy rozhodl vstoupit do politického boje?

ODS je strana, která má dlouhodobě moji podporu. Už jsem ji několikrát i veřejně deklaroval. A když mě teď oslovili, jestli bych sám nekandidoval, souhlasil jsem. Chtěl bych tomuto regionu nějak prospět, něco pro něj udělat. Jsem jihočeský patriot.

A.cz. Pokud ve volbách uspějete, co konkrétního byste chtěl změnit či prosadit?

Nejbližší je mi samozřejmě sféra sportu, ten v dnešní době potřebuje i politickou podporu. Všechny Jihočechy pak určitě trápí, že k nám na jih stále není dostavěná dálnice. O to bych se chtěl velmi zasadit. A pak tu také máme téma dostavby Temelína, z toho by měl region také patřičně profitovat.

A.cz: Jak konkrétně?

Třeba v tom smyslu, že je to příležitost k prosazení dostavby té dálnice.

 

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama