HOKEJ ŽIVĚ: Češi rozstříleli Dánsko 6:0

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
2. 5. 2011 18:20
Přečtěte si online reportáž z druhého zápasu českých hokejistů na mistrovství světa proti Dánsku, který češi vyhráli 6:0.
Foto: Reuters

Minuta po minutě

- To je dnes vše a u zápasu s Finskem se těším na shledanou. 

- Češi si výhrou zajistili postup do osmifinálové skupiny a před středečním zápasem s Finskem navíc mají jistotu, že si do ní vezmou minimálně tři body. 

- Američané dokonali obrat. Zvítězili 4:2. 

- Halou nyní zní hymna vítězů. 

- Nejlepším českým hráčem zvolen střelec dvou českých gólů Milan Michálek. 

- Obrat v Košicích. Američané těsně před koncem vedou nad Nory 3:2. 

60. Zápas skončil. 

60. Jágr je na ledě. 

58. Na trestnou lavici odchází za držení Jaromír Jágr.  

58. Plekanec jel s Červenkou ve dvou na jednoho. Na Plekancovu přihrávku však Červenka před prázdnou bránu nedosáhl. 

57. Hotovo - 6:0! Třináctý útočník PETR PRŮCHA, který ve třetí třetině nahradil ve čtvrtém útoku Petra Hubáčka, přišel ke gólu jako slepý k houslím. Přihrávku Frolíka tečoval dánský obránce přímo před Průchu, a ten neměl problém puk do odkryté brány zasunout.  

57. Dánové absolutně českou bránu neohrozili, Plekanec je na ledě. 

55. Za vysokou hůl odchází na trestnou lavici Tomáš Plekanec. 

- Češi, Češi - Kdo neskáče, není Čech - Pojďme hoši, pojďme do toho! a Jedeme vlnu - 5, 4, 3, 2, 1, teď - víc než o hokej jde o to si výhru pořádně užít. Na Vysoký jalovec tancují vedle Čechů a Slováků i Finové a Lotyši, jejich týmy hrají vzájemný zápas večer. 

50. Plekanec mohl navýšit skóre. Ocitl se zcela sám u pravé tyče, místo střely však hledal volné spoluhráče, Jágr ani Rachůnek však na pžihrávku nedosáhli. 

48. Rolinek je na ledě, Češi hrají v plném počtu. 

47. Velká šance Dánů na čestný úspěch. Kim Staal se ocitl zcela sám na levém kruhu, ale v ideální pozici napálil puk jen do Pavelce. 

46. Na trestnou lavici odjíždí za držení český kapitán Tomáš Rolinek. 

43. Další gólovka Čechů. Rolinek přihrávkou podél brankoviště našel u levé tyče zcela osamoceného Voráčka, ten měl před sebou odkrytou bránu, ale trefil jen beton Galbraithovy brány. 

41. Začala třetí třetina. 

- Čtyři české branky během tří minut zlomily dánský odpor. Za smršť může i ubráněné dvojnásobné oslabení těsně před tím, které trvalo takřka dvě minuty. A to ještě za stavu 5:0 nedal Patrik Eliáš trestné střílení. 

- Smršť ve druhé třetině také výrazně změnila poměr střel na branku. Češi po 40 minutách vedou 29:16. 

- Pojďme do Košic. Ve druhé třetině se nic nezměnilo, Norové vedou nad Spojenými státy 2:0. 

40. Skončila druhá třetina. 

39. Dánové v plném počtu. 

38. Eliáš trestné střílení neproměnil. Českému útočníkovi se postavil puk na hranu, Eliáš ho dlouho krotil a pak už byl už moc blízko Galbraithovi, aby ho mohl zasunout mezi betony. 

38. Za faul ve vyložené pozici pojede trestné střílení Patrik Eliáš. 

37. Češi budou hrát další přesilovku. Za hákování jde na trestnou lavici Mats Christensen.  

35. A další - 5:0! Uplynulo jen 13 sekund od rozehrání a je tu další gól. Po velké chybě dánské obrany, nahrál Červenka puk do jízdy TOMÁŠI PLEKANCOVI, který si položil Galbraitha, udělal mu blafák do forhendu a do prázdné brány zasunul puk popáté. 

35. Tak to je kanonáda - 4:0! Uplynulo jen něco přes minutu a je to už o čtyři branky. A aby se to nepletlo, svou druhou dnešní branku a zároveň druhou branku za reprezentaci dává MICHAEL FROLÍK, který střelu Petra Čáslavy od modré tečoval přímo mezi Galbraithovy betony. Druhou asistenci si připisuje Jiří Novotný. 

34. Češi zvyšují na 3:0! Opět MILAN MICHÁLEK využil přesilovku za necelou minutu. Po ťukesu po ose Havlát - Eliáš se dostal puk před branku k Michálkovi, pro nějž nebyl problém trefit odkrytou bránu. 

33. Za příliš mnoho dánských hráčů na ledě budou hrát Češi první přesilovku. 

32. Češi zvyšují na 2:0! Poprvé na turnaji se trefuje MILAN MICHÁLEK. Židlický mu poslal nádhernou přihrávku za obranu, Michálek z levé strany udělal rychlou kličku do bekhendu a střelou mezi Galbraithovy nohy zvýšil skóre. 

31. Velká šance Červenky, Galbraitha však nepřekonal. 

31. Aktivní Frolík nahodil puk na bránu, ale jeho pokus ani dorážka Novotného v brance neskončila. 

29. Rolinek odtáhl Markovi obránce, ten si sjel mezi kruhy, střelou zápěstím však trefil jen levý beton Galbraitha. 

27. A na ledě je i Židlický. Dánům se opět přesilovka nepovedla a to ani ta dvojnásobná. 

27. Červenka na ledě. 

26. Ostrou střelu Nielsena vyráží Pavelec. 

25. Dánové budou hrát 1:47 minuty přesilovku 5 na 3. Za držení jde na trestnou lavici Marek Židlický. 

25. Dánové budou hrát podruhé přesilovku. Za nedovolené bránění odjíždí na trestnou lavici Roman Červenka. 

24. Nahození Zbyňka Michálka tečuje Frolík jen těsně mimo dánskou branku. 

22. Hned z protiútoku šli Green s Hardtem dva na osamoceného Michálka, střela prvně jmenovaného však trefila Pavelce do plastronu. 

21. Hned na úvod třetina velká šance Čechů. Jágr předložil puk Plekancovi, ten se před Galbraithem zbavil otočkou obránce, puk však zametl jen do chráničů dánského brankáře. Rybičkou pak dorážel, ale Galbraith zasáhl lapačkou. 

21. Začíná druhá třetina. 

- Zápas je i podle počtu střel vyrovnaný, vedle gólu Frolíka měl velkou šanci Červenka, ale prováhal jí, Markovu střelu zase s obtížemi vytáhl Galbraith. Na druhé straně trefil Hardt tyč a několik střel jen těsně minulo Pavelcovu bránu. 

- Střely na bránu v první třetině - 10:9. 

20. Skončila první třetina. 

20. Nebezpečný Boedker natáhl zápěstím a jeho střela skončila jen těsně nad břevnem. 

18. Červenka prováhal velkou šanci na zvýšení skóre. Levé křídlo Omsku se z levé strany řítilo na Galbraitha, místo střely či přihrávky však Červenka udělal kličku ven z brány a puk mu za ní utekl. 

- Pohled do Košic. Norové, kteří loni porazili Čechy a v sobotu na nájezdy Švédy, vedou v 10. minutě nad Spojenými státy 2:0. 

16. Dánové však stále nepříjemně koušou. Střela Eskesena jen těsně minula pravou tyč Pavelcovy brány. 

15. Červenka dostal puk na levý kruh, neměl však rychlost, a tak vystřelil zápěstím, Galbraith však vyrážečkou posunul puk za bránu. 

14. Češi hrají v plném počtu. Dánům se přesilovka vůbec nepovedla. 

12. Dánové budou hrát přesilovku. Vymanili se z tlaku, do šance se dostával Starkov, hákoval jej však Krajíček.  

11. Škoulův pokus přes obránce vytěsnil Galbraith hranou vyrážečky mimo. 

10. Hned po buly tvrdě pálil od modré Židlický, Galbraith sice vůbec nereagoval, puk jej však trefil do chráničů. 

10. Eliášova střela od pravého kruhu mířila do protějšího rohu brány, Galbraith však opět reflexivním zákrokem ramenem puk vyrazil nad sebe a pak jej raději chytil do lapačky. 

9. Ve slibné pozici mezi kruhy se dostal puk k Mortenu Greenovi, jeho střela však mířila do Pavelcovy výstroje. 

7. Po Jágrově přihrávce střílel po zemi Červenka, Galbraith však vyráží a Dánové raději vyhazují přes všechny čáry. 

6. Dánové odpovídají velkou příležitostí. Nicklas Hardt trefil hned z otočky tyč Pavelcovy brány. 

5. A je tu hned velká šance na zvýšení skóre. Marek si vyměnil puk s Voráčkem, vystřelil na bránu, ale Galbraith reflexivním zákrokem ramenem vyrazil puk nad sebe. Kotouč poté spadl do brankoviště, a i když se Voráček s Rolinkem snažili došťouchnout puk do brány, neuspěli. 

3. Češi dávají gól - 1:0! Po přihrávkách Zbyňka Michálka a Petra Hubáčka se dostal puk k MICHAELU FROLÍKOVI, ten ujížděl s Novotným ve dvou na jednoho, na levé straně naznačil přihrávku, puk si stáhl na zadní tyč do forhendu a pohodlně přes Galbraithův beton otevřel skóre. 

1. První šance zápasu. Havlát si sjel podél levého mantinelu do útočného pásma, příklepem mířil pod břevno, trefil však brankáře Galbraitha do levého ramene. 

1. Zápas začíná. 

- Obě mužstva přijíždějí na led, Češi jako domácí tým tradičně v červeném, Dánové jsou ve své tradiční bílé. 

- Zatímco Dánové v prvním zápase vyslali na branku Finska jen devět střel a prohráli 1:5, Češi dvakrát s Lotyši vyrovnávali ztrátu a nakonec vyhráli 4:2. 

- Rozhodčí: Olenin (Rus.), Reiber (Švýc.) - Carlson (Kan.), Hollenstein (Rak.) 

- Pravděpodobná sestava Dánska: Galbraith - D. Nielsen, Lassen, K. Jensen, J. Jensen I, Mads Boedker, Hersby, Eskesen - Green, Starkov, Hardt - Madsen, Jakobsen, J. Jensen II - Staal, Christensen, Mikkel Boedker - Degn, Dresler, Poulsen. 

- Pravděpodobná sestava Česka: Pavelec - Z. Michálek, Škoula, K. Rachůnek, Krajíček, Židlický, Čáslava - Jágr, Plekanec, Červenka - Havlát, Eliáš, M. Michálek - Voráček, Marek, Rolinek - Frolík, Novotný, Hubáček - Průcha. 

- Obránce Zbyněk Michálek z Pittsburghu a centr Tomáš Plekanec z Montrealu byli doplněni před zápasem s Dánskem na soupisku. Pro základní skupinu D tak zůstává volné místo už jen pro třetího brankáře Jakuba Kováře. V další fázi turnaje mohou tým doplnit ještě dva hráči v poli. Rozhodne se mezi čtveřicí Jakub Nakládal z Pardubic, Ondřej Němec z Čerepovce v obraně a v útoku Petr Vampola z Omsku a Petr Koukal z Pardubic. 

- Přečtěte si, než zápas začne, jak se na něj chystá Hadamczikův výběr a jak chce trenér do sestavy zařadit novou posilu, Tomáše Plekance - ZDE  

- Dobrý den, vítáme vás u on-line přenosu z druhého zápasu obhájců titulu na světovém šampionátu na Slovensku. Čeští hokejisté se od 16:15 utkají v Bratislavě ve skupině D s Dánskem, které loni na MS v Německu poprvé v historii šampionátů postoupilo do čtvrtfinále. 

 

Právě se děje

Další zprávy