reklama

Kdo je Jaroslav Starka

Jaroslav Starka už roky patří mezi vlivné postavy českého elitního fotbalu.

Je prezidentem Marily Příbram a členem výkonného výboru Českomoravského fotbalového svazu.

Stejně dlouhou dobu, jakou se věnuje fotbalu, Starku provází pověst mafiána, který ovládal středočeskou Příbram. A to i přesto, že byl dosud obviněn jen jedinkrát: pro podezření, že se podílel na únosu italského bankéře Giuseppe Rosseliho, který chtěl investovat do krachující Union banky. Více než dva roky starý příběh se však dodnes nedostal k soudu.

Starka tvrdí, že případ Rosseli přesně ilustruje vztah policie k jeho osobě: "Několik let mi připisují už úplně všechno, ale dodnes mi nic nedokázali. Kdybych opravdu provedl, co se o mě říká, tak bych tu asi neseděl a byl bych ve vězení, ne?"

Zlaté časy v Příbrami

Jaroslav Starka do Příbrami přivedl prvoligový fotbal, vlastní ve městě podniky, přispívá na charitu. A město mu nikdy nezůstalo dlužné. A to zejména díky bývalému lidoveckému starostovi, jinak Starkovu příteli Josefu Vackovi.

Ve své době nebyla ve městě zakázka, které by se Starka účastnil a nevyhrál. Město nadto přispělo na fotbalový stadión pro fotbalisty - ale když si jej chtěl Starka následně pronajmout, nikdo po něm peníze nechtěl.

"Přestup" z Drnovic

Fotbalový boss se už roky zná také s podnikatelem Radovanem Krejčířem. Obchodně.

Krejčíř totiž přes společnost Corimex získal před třemi lety majoritu v drnovickém fotbalovém klubu, který v té době spravovala správkyně konkurzní podstaty. I přes její nesouhlas Krejčíř prodal v dubnu 2002 hned devět fotbalistů do Starkovy Příbrami. Krejčíř nadto půjčoval Starkovi desítky milionů na obchodní i soukromé aktivity.

Loni v květnu se Starku kdosi pokusil zabít. Podnikatel vyvázl s dvěma čistými průstřely.

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama