Čtenáři Aktuálně zvolili Jacksona

Redakce
18. 12. 2005 17:08
Praha - Zatímco američtí novináři z časopisu Time zvolili osobnostmi letošního roku Bona a Billa a Melindu Gatesovy, v anketě čtenářů Aktuálně.cz uspěli Michael Jackson, Jiří Paroubek a Karel Brückner.

"Vždy se pokoušíme učinit takovou volbu, která by se nejen zapsala do historie, ale byla také překvapující a zajímavá," zdůvodnil šéfredaktor James Kelly, proč časopis Time vyhlásil osobnostmi letošního roku manžele Gatesovy a Bona.

Když jsme vám, čtenářům Aktuálně.cz, dali v noci z pátku na sobotu šanci, abyste si i vy vybrali svoji osobnost roku 2005, nabídli jsme vám dvacítku velmi rozdílných individualit. Záměrně umožňovala volit jak "tradičně", tak i překvapivě či dokonce provokativně.

Největší část z vás, kdo jste se ankety zúčastnili, se rozhodla pro druhou možnost. Čtyřiadvacet procent hlasovalo pro zpěváka Michaela Jacksona, který si své "okamžiky slávy" vybral letos v červnu. Porota amerického soudu ho na závěr dlouhého a ostře sledovaného procesu osvobodila od obvinění, že zneužíval malého chlapce.

Od toho okamžiku se Jackson straní pozornosti médií a veřejnosti. Většinu času strávil v Bahrajnu, během podzimu se však objevil v Londýně, kde začal pracovat na vydání charitativní singlu, jehož prodej by měl pomoci obětem hurikánu Katrina.

Druhý největší počet hlasů získal český premiér Jiří Paroubek, pro kterého hlasoval každý pátý účastník ankety. Na třetím místě skončil trenér české fotbalové reprezentace Karel Brückner.

Osobností, která spojila tradiční anketu časopisu Time s hlasováním čtenářů Aktuálně.cz, se stal zpěvák skupiny U2 Bono.

O výsledcích ankety časopisu Time ČTĚTE ZDE.

Američtí novináři ho spolu s Billem a Melindou Gatesovými vybrali za osobnost roku 2005. U čtenářů Aktuálně.cz obsadil čtvrté místo, když si ho vybralo osm procent hlasujících.#reklama

Kompletní výsledky hlasování čtenářů Aktuálně.cz:

 

Právě se děje

Další zprávy