Hollywood opět nažhaví warp pohon

Hej, Reuters
21. 4. 2006 14:30
Los Angeles - Star Trek se pojedenácté vrátí na filmová plátna a Kirk i Spock tentokrát budou po palubě pobíhat v tempu Mission: Impossible.

Více než tři roky poté, co kiny naposledy prolétla vesmírná loď Enterprise v zatím posledním filmu Star Trek: Nemesis, se legendární sága vrací. A nejspíš to bude návrat ve velkém stylu.

Soudě dle faktu, že režisérem nového pokračování má být J. J. Abrams, který je podepsaný kupříkladu pod posledním dílem Mission: Impossible, který vstoupí do amerických i českých kin v květnu. Znám je též  jako autor televizních sérií Ztraceni a Alias. Abbrams se na novém Star Treku bude podílet i scenáristicky a produkčně.

Podle deníku Daily Variety by měl nový Star Trek vstoupit do kin na podzim 2008. Půjde už o jedenáctý díl hvězdné série, která započala v roce 1979 filmem Star Trek: The Motion Picture režiséra Roberta Wise.

Variety považuje Star Trek za nejtrvanlivější fenomén Hollywoodu hned po sérii o neporazitelném agentovi s číslem 007. Důkazem jsou zisky filmové série Star Trek, která už vydělala přes miliardu dolarů. Ostatně tak oddané fanoušky má málokterý sci-fi nebo fantasy "fenomén" - a že je s čím srovnávat.

Děj nového Star Treku by se měl zaměřit na raná léta startrekových hrdinů Jamese T. Kirka a Mr. Spocka - včetně jejich prvního setkání v Akademii Hvězdné flotily a první vesmírné výpravy.

Star Trek: Nemesis (2002)
Star Trek: Nemesis (2002) | Foto: Aktuálně.cz

Za vznikem filmové série stojí televizní seriál. První díly se vysílaly už v roce 1966, třináct let před uvedením prvního snímku. Autorem scénáře k pilotní epizodě The Cage (Klec) a také otcem celého Star Treku byl tehdy začínající scenárista  Eugene Wesley Roddenberry.

Přestože první díly měly mizivou sledovanost a kritici nepředpovídali seriálu dlouhé trvání, bylo odvysíláno už 726 epizod. Zatím poslední řada nese název Enterprise a její děj je situován do období sta let před narozením Kirka  a Spocka.

 

Právě se děje

Další zprávy