Martin Fendrych Martin Fendrych | Komentáře
18. 3. 2013 9:55

Komentář: Sňatek ČSSD s KSČM se nezadržitelně blíží

Sociální demokracie v roce 2014 povládne s tichou podporou komunistů. Temné vyhlídky
Vojtěch Filip, předseda komunistů, nemusí KSČM reformovat, stalinisti a gottwaldovci u nás dnes docela frčí.
Vojtěch Filip, předseda komunistů, nemusí KSČM reformovat, stalinisti a gottwaldovci u nás dnes docela frčí. | Foto: Vojtěch Marek

Sjezd sociálních demokratů v Ostravě slavně skončil, ale jak to bude dál? Pokud ČSSD vyhraje volby, s kým bude vládnout? Tohle je už dlouho palčivá otázka oranžových. Její přesná formulace zní: S komunisty? A jak?

Paroubkova ČSSD v roce 2010 volby vyhrála, jenomže neměla s kým koalovat. Co bude v roce 2014? Podle dnešních průzkumů (kdoví, jak to dopadne za rok a čtvrt) jsou s velkým náskokem první sociální demokraté a druzí bolševici. Pak TOP 09 a po nich ODS. KSČM se dere dopředu.

Sociální demokraté vidí tři možnosti. Vyhrajou tolik, že složí většinovou vládu. Vyhrajou méně, a buď to dají do kupy s komunisty, nebo je rudí podpoří ze sněmovny. Viz slova Bohuslava Sobotky: „Pokud by v příští Poslanecké sněmovně měla většinu současná parlamentní levice, to znamená ČSSD a komunistická strana, tak si dovedu představit menšinovou vládu tolerovanou pouze komunistickou stranou." (Všimněme si, že buď nepočítá Zemanovce mezi levici, nebo nepočítá s tím, že by SPOZ prošla do sněmovny.)

Falbr: Che Guevara byl čestnej

Teď, v březnu 2013, to ještě vypadá, že ČSSD s komunisty přímo vládnout nebude. V Ostravě oranžoví odmítli zrušit Bohumínské usnesení, které zakazuje vládní koalici s KSČM. Sobotka mluví o tom, že rudé stále „pronásleduje jejich minulost". (Já bych řekl, že dokonce naše minulost.) Předseda KSČM Vojtěch Falmer Filip na to minulý týden odpověděl: „Já myslím, že sociální demokracii pronásleduje její přítomnost a korupční aféry, které se jim nevyhnuly, a v tomto ohledu KSČM také není příznivcem nějakých bezhlavých koalic."

Z toho to dnes vypadá, že nás nejspíš čeká oranžové vládnutí s „tichou" podporou KSČM ze sněmovny. Komunisté postupují trpělivě. Krok po krůčku se sunou k vládě a do vlády. Nepotřebují se reformovat. Nechtějí se reformovat. Mezi rudými nejen v KSČM, ale i ČSSD stalinismus a leninismus frčí. Hrají si na revolucionáře. Stačí si vybavit slova bývalého odborového bosse, nyní unaveného sociálnědemokratického europoslance Richarda Falbra na sjezdu v Ostravě: „V mládí jsem byl velkým obdivovatelem Ernesta Che Guevary, o kterém, jak říká Miloš Zeman, někteří novinářští blbečkové říkají, že to byl masový vrah. Nebyl. Byl to čestnej člověk a jeho heslo bylo Hasta la victoria siempre!" - Che Guevara vedl v roce 1964 kubánskou delegaci na shromáždění OSN v New Yorku a prohlásil tam: „Ano, popravovali jsme, popravujeme a budeme popravovat." („Sí, hemos fusilado, fusilamos y seguiremos fusilando...")

Socialista Richard Falbr v Ostravě národu sdělil, že Che Guevara nebyl masový vrah. Moderní socdem.
Socialista Richard Falbr v Ostravě národu sdělil, že Che Guevara nebyl masový vrah. Moderní socdem. | Foto: falbr.cz

Zrušit, nebo ovládnout paměť národa

Takže dnes můžeme počítat s tím, že ČSSD podpoří KSČM a socialisti komunistům za podporu tvrdě zaplatí. I při oné tiché podpoře si komunisté řeknou o všechny možné posty ve státních úřadech a státních či polostátních institucích. Zčásti zemi ovládnou. (Ostatně exkomunisti ji v byznysu do značné míry ovládají už dnes.) Nepůjde jen o posty. KSČM bude tvrdě ovlivňovat program podporované vlády, ta bude tancovat podle toho, jak budou rudí pískat. Vyhlídka opravdu růžová.

Už dnes si to můžeme modelovat na krajských koalicích, které ČSSD s KSČM uzavřela. Studenti se bouří, každou chvíli čteme, že ten či onen byl politruk nebo agent StB či „vrkounů" - vojenské kontrarozvědky. Fuj. Bude to doba, kdy polezou na světlo boží ošklivé historky z minulosti. Levice mixovaná s extrémní levicí (KSČM) nejspíš buď zruší, nebo ovládne i takové instituce jako Úřad pro studium totalitních režimů (ÚSTR). Dozvíme se, že u nás nebyla totalita, ale ráj. Estébáci a agenti tajné policie si budou chodit pro státní vyznamenání.

Rozkmotřeny 2 BILIONY

Rudý vývoj posílí pravici. Pravicové a středové strany dnes klečí na kolenou. Díky své politice, kterou ovlivňují mafiáni, která je megakorupční a při níž neustále stoupá částka, o kterou je státní kasa okradena (experti již mluví o DVOU BILIONECH KORUN, to je o 2000 ukradených miliardách). Pravice posílila komunisty. Proto se nemusejí reformovat, modernizovat, proto se scházejí u hrobu Klementa Gottwalda, za jehož prezidentování byl u nás rozpoután rudý teror.

Spojení ČSSD a Falmerovy KSČM postaví zuboženou pravici na nohy. Lídrem na pravici se zřejmě stane TOP 09. Pravicové strany se částečně zbaví kmotrů, kteří dnes kupříkladu ODS ovládají. (Ale nedělejme si iluze. Pohleďme na rozkrádání europeněz v krajích. Tam si kmotři a mafiáni pěstují kontakty na levici. Praha toho je nepěkným příkladem. Jiří Dienstbier by mohl po své pražské prohře s mafiány vyprávět.)

ČSSD těžko sestaví většinovou vládu. Nemá na to. Viděli jsme to okolo sjezdu v Ostravě. Stínový ministr financí Jan Mládek plamenně zahovoří o tom, že u nás „živnostníci parazitují". Bohuslav Sobotka kývne na vysoké daně a chce ještě vyšší. Na jednobarevnou většinovou vládu tihle hoši nemají. A proto se budou muset spářit s bolševiky. Přijmou jejich tichou podporu, aby to nebolelo. A tím posílí pravici.

Názory Aktuálně.cz
Autor fotografie: Aktuálně.cz

Názory Aktuálně.cz

Sledujte nás na:


 

Právě se děje

Další zprávy