Blogy a názory | Komentáře
31. 12. 2012 17:01

Politikář 2012: To nejlepší, co jste se báli dozvědět

Výcuc z politického zápisníku. Doporučují čtyři z pěti Insiderů
Ze Zápisníku Politikáře: 14. prosince. Prezidentská losovačka se vydařila.
Ze Zápisníku Politikáře: 14. prosince. Prezidentská losovačka se vydařila. | Foto: Deník Insider a ČTK

Milí čtenáři, vytrhli jsme pár stránek ze Zápisníku Politikáře, který v deníku Inisder po celý rok leptal náš a místy i cizí politický provoz.

Takže zápisník s datem 2012 tím pádem ukládáme do šuplíku - a slibujeme, že poznámky si bude dělat i napřesrok a že nám nic důležitého neunikne. Z letošní úrody mimořádností vybíráme:

Jiří Pomeje ve svém rozhlasovém pořadu oznámil, že by se rád pokusil o kandidaturu na prezidenta. A my voláme: Pomeje na Hrad! (Už dlouho!)

Praha byla Evropskou asociací zoologických zahrad pověřena, aby vedla záchranný chov supa mrchožravého. Tomu rozumíme. Tato informace je důstojným svorníkem tuzemských událostí.

Až do 51. minuty zápasu Česko - Lotyšsko byla prezidentská volební kampaň poněkud bezkrevná. A pak to přišlo. Petr Nedvěd (40) převzal dlouhou přihrávku, zkušeně si odstavil obránce, vymíchal brankáře a pod víko zavěsil.

A nám to konečně došlo: Mazácký blafák! To je přece to hlavní, co musí ovládat příští prezident. Tohle je to, co chceme a potřebujeme.

Nedvěd je jediný z celého nároďáku volitelný (viz věk), anglicky umí a chrup má nejrovnější ze všech kandidátů. Jeho první dámy by nám záviděl celý svět. Tak co ještě řešíme? Hledáte snad někoho s větším tahem na branku?

Nějaké kompro? Snad jedině, že hlava státu překračuje povolenou rychlost a přitom hází po šoférech odpadky. No a? Clinton přece taky hulil (a nešlukoval), tak co.

Registr vozidel nefungoval v pondělí vůbec a od úterý do pátku špatně. Primátor Roman Onderka varoval, že se do systému mohou dostat „nepřesné a zkreslující údaje." Jeho zděšení chápeme, přijít o značku 0001 by bylo kruté.

Česká politika je jedna velká pussy riot, pochopili jsme.

Polský potápěč Kryzstof Starnawski se potopil do Hranické propasti a ve 217 metrech zjistil, že její dno je ještě mnohem hlouběji, než se dosud předpokládalo.

Na metafory politického provozu teď prostě narazíte na každém rohu.

Ministr telekomunikací Miroslav Kalousek vypsal soutěž na čtvrtého operátora, protože už nemá komu volat.

Vyšlo najevo, že s termínem prezidentských voleb koliduje jiná významná událost, totiž premiéra nového českého filmu Všiváci. Je velmi pravděpodobné, že obě billboardové kampaně se spojí do jedné.

„Neprodali jsme svou kůži lacino," vyjádřil se europoslanec Březina o prohraném soudu o pomazánkové máslo. Fujtajxl!

Osobností roku se v tradiční anketě časopisu Time stal ředitel odboru všeobecné správy ministerstva vnitra Václav Henych. Favorizované vozítko Curiosity skončilo až druhé.

Čtěte více v placeném deníku Insider:
Politikář 2012: To nejlepší, co jste se báli dozvědět

 

Právě se děje

Další zprávy