Aktuálně.cz Aktuálně.cz | Komentáře
29. 9. 2011 12:00

Facebook na Aktuálně.cz: Nabízíme obsah tváří v tvář

Nabízíme možnost diskutovat, spoluvytvářet témata dne a bavit se světem zpráv
Náhled facebookových diskusí na Aktuálně.cz
Náhled facebookových diskusí na Aktuálně.cz | Foto: Aktuálně.cz

Vážené čtenářky, vážení čtenáři,

Aktuálně.cz už před lety přišlo se systémem moderovaných diskusí čtenářů, kdy vaše příspěvky neposuzují počítačové stroje, ale lidé za nimi.

Děláme to, protože dlouhodobě věříme kvalitě obsahu, editorskému přístupu k psaní a zveřejňování zpráv. Snažíme se, abyste se mohli rychle zorientovat v tom, co je pro vás důležité, a nebrzdil vás balast informací méně významných či dokonce podřadných. Někdy se nám to daří, ale víme i o chybách, přiznáváme.

Jedna z nich? Přes veškerou snahu našeho názorového týmu se s tím, jak čtenářská komunita Aktuálně.cz roste, začali v našem obsahu neúprosně vyjevovat i "diskutéři-nadávači". Rozhodně nemají v úmyslu vám ostatním sdělit něco důležitého. Potřebují řvát, plivat, urážet druhé.

Moderování nových diskusí

Až se zapojíte do debat pod články a multimédii, co se s vaším příspěvkem bude dít?

V drtivé většině případů vůbec nic. Stále platí redakční Kodex diskutujících, a pokud ho uživatel respektuje, moderátor diskuse si jeho příspěvek jen se zájmem přečte. Naše (nesplnitelné) přání je, aby tomu tak bylo ve 100 procentech případů.

Pokud nějaký diskusní příspěvek Kodex poruší, může ho moderátor z diskuse na Aktuálně.cz skrýt. Příspěvek potom bude viditelný jen autorovi komentáře a jeho facebookovým přátelům.

V krajním případě, při soustavném porušování Kodexu diskutujících uživatelem Facebooku, může redakce zablokovat zobrazování všech jeho příspěvků na Aktuálně.cz.

Pravděpodobně - a mylně - se domnívají, že "všechny ty zprávy na webu jsou prostě jejich a můžou si tam tudíž plácat, co chtějí, jak chtějí". Anonymně, pro jistotu, že.

Soudě podle mnoha vašich reakcí rostoucí agresivitu anonymních nadávačů nesete nelibě. Nesmyslné "diskusní" výlevy vás při čtení unavují, brzdí a rozhořčují. Souhlasíme s vámi a nabízíme řešení.

Diskuze na Aktuálně.cz budou mít počínaje dneškem o něco zřetelnější tvář - díky platformě Facebook. Vybrali jsme ji, protože je masově rozšířená a jednoduše použitelná.

Od 29. září 2011 tedy platí, že každý, kdo chce k obsahu našich webů přidat svůj komentář, musí být přihlášen přes účet na Facebooku. (Vysvětlení, co přesně se s vaším příspěvkem bude dít, čtěte v přiloženém infoboxu; ještě detailnější odpovědi na vaše možné otázky pak naleznete ZDE)

Přihlášení vám přitom přinese o dost víc než jen dosavadní možnost diskusí. Otevře se vám mnohem širší obzor s řadou praktických, interaktivních i zábavných obsahů.

- Kromě čtenářských fór pod články budete nyní moci debatovat rovněž pod našimi původními fotoreportážemi, animacemi či infografikami;

- Nová platforma vám umožní účastnit se denních anket a rozhodovat tak o tématech dne;

- Můžete pravidelně poměřovat své znalosti událostí či témat a rozšiřovat si obzory v různorodých testech a kvízech;

- Stejně tak můžete dlouhodobě stahovat a sdílet se svými přáteli obsah, který vás zajímá;

- A konečně, budete-li mít čas a chuť: Můžete si s námi tu a tam přes Facebook hrát a vyhrát (zajímavé ceny);

Nad tím vším budou i nadále bdít naši moderátoři a produkční. To proto, aby to bylo fér a skutečně "tváří v tvář". Tým kolem Jana Lipolda a Kateřiny Severové bude zároveň naslouchat vašim připomínkám včetně pravidelně zveřejňované listárny našich odpovědí na vaše otázky. Díky za ně.

Důležité na konec: Aktuálně.cz od vás nevyžaduje účet na Facebooku při návštěvě našich zpráv používat. Natož abychom vás nutili si takový účet kvůli nám zakládat. Je vaším svébytným právem a svobodným rozhodnutím, chcete-li se veřejně vyjádřit k událostem či připojit k naší komunitě.

Pokud z jakéhokoliv důvodu nebudete mít chuť, vězte, že o to základní nebudete nijak ochuzeni - můžete si Aktuálně.cz číst a prohlížet jako dosud.

Děkujeme, že jste s námi. Vaše redakce

 

Právě se děje

Další zprávy