Libor Stejskal Libor Stejskal | Interpelace
23. 5. 2013 17:00

Sledujte Interpelace: Čím budou Češi svítit a topit?

Tomáš Sedláček zpovídá Milana Urbana, Martina Bursíka a Petra Holuba. Téma: energetika
Interpelovaní exministři  Milan Urban a Martin Bursík
Interpelovaní exministři Milan Urban a Martin Bursík | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Jakým směrem by se měla ubírat česká energetika?

Měli bychom rozšířit jadernou elektrárnu v Temelíně? Prolomit limity na těžbu uhlí? Či spíše podporovat energetiku založenou na obnovitelných zdrojích (a to i přesto, že v případě fotovoltaiky tato podpora daňové poplatníky připravila už o mnoho miliard, které končí v kapsách spekulantů)?

O tom si dnes povídá Tomáš Sedláček při Interpelacích, které opět pořádá Aktuálně.cz a Nová scéna Národního divadla.

Naše pozvání do divadelního foyer, kde se již třetí sezonu setkáváme k debatám nad zajímavými tématy se zajímavými lidmi, přijali Milan Urban, ministr průmyslu a obchodu ve stínové vládě ČSSD, a Martin Bursík, exministr životního prostředí a provozovatel poradenské firmy pro energetiku.

Jejich úvahy glosuje analytik Aktuálně.cz Petr Holub, který se energetikou dlouhodobě zabývá.

Téma našeho květnového povídání - Energetika hledá budoucnost - volně navazuje na první letošní Interpelace s podtitulem Česko hledá budoucnost (záznam najdete ZDE) a dále pak Kultura hledá budoucnost, resp. Věda hledá budoucnost.

Sledujte online přenos Interpelací zde na Aktuálně.cz. Spustíte jej stiskutím šipky v obrázku dole.

Své komentáře a případné otázky můžete psát do debaty pod tímto článkem. Zprostředkujeme jejich přenos na Novou scénu ND (nemůžeme ale zajistit, že na ně bude někdo reagovat, popř. že se všechny otázky dočkají odpovědi). Publikovat lze jen dotazy, které mají maximálně 140 znaků (jen pro srovnání: běžná SMS jich má 160), protože Twitter, který k tomuto účelu využíváme, jich více napsat neumožňuje.

Čtenáři na internetu

Interpelace, pravidelná debatní setkání, mají svoji internetovou stránku v rámci Aktuálně.cz, kde se dozvíte termíny, témata či jména hostů a naleznete i další zajímavé informace, resp. záznamy předchozích debat. Najdete nás i na Facebooku a Twitteru. Na realizaci Interpelací a jejich přenosu na Aktuálně.cz se podílejí FAMU, přenos zajišťuje společnost Pozitiv s.r.o.

Názory Aktuálně.cz
Autor fotografie: Aktuálně.cz

Názory Aktuálně.cz

Sledujte nás na:

 

Právě se děje

Další zprávy