Boj o zájem na webu: Švejnar předstihl Klause

vk
7. 2. 2008 7:12
V posledních dvou měsících Švejnar Klause předstihl
Jan Švejnar - Ještě před půl rokem jeho jméno nevyhledával na webu téměř nikdo, v listopadu a prosinci více než Klause
Jan Švejnar - Ještě před půl rokem jeho jméno nevyhledával na webu téměř nikdo, v listopadu a prosinci více než Klause | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Jméno kterého z prezidentských kandidátů si lidé častěji vyhledávají na internetu?

Během posledních šesti měsíců více lidí na portálu Centrum.cz vyhledávalo jméno současného prezidenta. Celkem napsalo do vyhledávače "Klaus" 1342 návštěvníků internetu.

Švejnara nejdříve nehledali vůbec

Klausův protikandidát do října roku 2007 ve statistice vyhledávání vůbec nefiguroval, respektive jméno "Švejnar" nebylo mezi prvními deseti tisíci nejhledanějšími slovy. Za poslední dva měsíce roku hledalo na internetu informace o Janu Švejnarovi 642 lidí.

Během listopadu a prosince bylo jméno Jan Švejnar vyhledávané více než jméno jeho soupeře Klause. V listopadu vyhledalo Švejnara 301 lidí, zatímco Klause 227. V prosinci jméno Jana Švejnara "naťukalo" do vyhledávače 341 lidí, zatímco "Klaus" zadalo o 99 méně.

Více hledání i odkazů

Také v počtu odkazů na webové stránky obsahující jeho jméno Václav Klaus Jana Švejnara porazil. Při zadání jména "Klaus" vyhledavač zobrazil 603 374 odkazů, zatímco stránek se jménem Jan Švejnar 373 511.

Mezi další politiky, jejichž jména návštěvníci webu Centrum.cz nejvíce zadávali do vyhledavače, patří Jiří Paroubek, Lucie Talmanová, Jiří Čunek a bývalý prezident Václav Havel.

 

 

Právě se děje

Další zprávy